ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κατεστραμμένη Θεσσαλία εκπέμπει ακόμα SOS, αλλά το κράτος της έχει γυρίσει την πλάτη

Ξεχασμένοι από την Πολιτεία δηλώνουν οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία - Πολλοί παραμένουν ακόμα άστεγοι και δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις
Η κατεστραμμένη Θεσσαλία εκπέμπει ακόμα SOS, αλλά το κράτος της έχει γυρίσει την πλάτη

Θεσσαλία: Κραυγή απόγνωσης στέλνουν οι πλημμυροπαθείς της κατεστραμμένης Θεσσαλίας που βλέπουν το κράτος να τους έχει εγκαταλείψει και την κυβέρνηση να τους γυρίζει την πλάτη με μια διάθεση εκδικητικότητας να πλανάται στον αέρα, μετά την ήττα του «γαλάζιου» πρώην Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες του ίδιου του νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, αλλά και του προέδρου της κοινότητας Βλοχού, ότι δόθηκε άνωθεν εντολή να σταματήσουν αντιπλημμυρικά έργα την επόμενη μέρα από την εκλογική ήττα του Κώστα Αγοραστού!

Ο ίδιος ο Κώστας Αγοραστός αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι υπήρξε κάποιο… τεχνικό πρόβλημα στη διεξαγωγή των έργων, ωστόσο η πραγματικότητα παραμένει ότι πολλοί κάτοικοι της Θεσσαλίας αντιμετωπίζουν ακόμα μια τραγική κατάσταση στην καθημερινότητά τους. Και δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ έχει «θάψει» εντελώς το θέμα της Θεσσαλίας και τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς.

Δύο μήνες μετά τη φονική πλημμύρα, πολλοί κάτοικοι παραμένουν ακόμα άστεγοι και τρέμουν τον ερχομό του επερχόμενου χειμώνα που θα φέρει νέες κακοκαιρίες. Πολλοί κάτοικοι πλημμυρισμένων χωριών και κωμοπόλεων δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημίωση ώστε να κάνουν ένα ξεκίνημα για να ξαναστήσουν τα κατεστραμμένα νοικοκυριά τους, διότι αντιμετωπίζουν έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας και μια αδιανόητη ολιγωρία από πλευράς Πολιτείας.

Τα χωριά της Καρδίτσας, της Λάρισας και των Τρικάλων που έπαθαν τις χειρότερες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel, παραμένουν ακόμα σε άθλια κατάσταση. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι ο Βλοχός Καρδίτσας, το Σωτήριο Λάρισας και το Κεραμίδι Τρικάλων, που ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε ερημωμένους οικισμούς – φαντάσματα. Οι ζημιές σε δρόμους, σε υποδομές και σε σπίτια, όχι μόνο δεν έχουν αρχίσει να επισκευάζονται άλλα σε πολλά σπίτια δεν έχουν γίνει ούτε καν οι έλεγχοι καταλληλότητας!

Τα αναχώματα και τα αντιπλημμυρικά έργα που υπήρχαν πριν την κακοκαιρία Daniel έχουν καταστραφεί ολοσχερώς σε πολλές περιπτώσεις, και τα όποια έργα γίνονται σήμερα, προχωρούν σε αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καταλαμβάνονται από τρόμο για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει κάποια νέα έντονη κακοκαιρία. Σύμφωνα με κατοίκους που μίλησαν στην «Εφ.Συν», δεν γίνεται καμία ενημέρωση τους για την πορεία των έργων και κανένας δεν τους έχει παρουσιάσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθούν. Καταλαβαίνει κανείς δηλαδή, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν στην άγνοια και την αγωνία για την κάθε επόμενη μέρα.

Και τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ. Ένα περιστατικό που ανέδειξε η τοπική εφημερίδα «Αλήθεια» της Θεσσαλίας, φανερώνει μια πρακτική ντροπής κάποιων αρμόδιων οργάνων του κράτους να περιορίσουν τον αριθμό των πλημμυρισμένων σπιτιών που χρήζουν αποζημίωσης! Όπως γράφει η «Αλήθεια», την περασμένη Τετάρτη στη Μαραθέα του Δήμου Παλαμά, βρέθηκε η επιτροπή που έκανε τους ελέγχους καταλληλότητας των κτιρίων και θέλησε να χαρακτηρίσει όλα τα σπίτια «πράσινα» παρά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν στους τοίχους, τα ηλεκτρολογικά, τα κουφώματα κ.λπ. Οι κάτοικοι ζητούσαν να χαρακτηριστούν τα σπίτια «κίτρινα» ώστε να λάβουν αποζημίωση, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν με τα μέλη της επιτροπής, τα οποία αποφάσισαν να αποχωρήσουν!

Πολλοί παραμένουν ακόμα άστεγοι

Δύο ολόκληρους μήνες μετά την φονική πλημμύρα, υπάρχουν ακόμα πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους και φιλοξενούνται σε δομές ή σε σπίτια συγγενών ή νοικιάζουν κάποιο σπίτι. Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», κανένας φορέας δεν έχει ασχοληθεί να καταγράψει τον ακριβή αριθμό των πλημμυροπαθών που παραμένουν άστεγοι. Ο κάθε ένας από αυτούς τους πλημμυροπαθείς βασίζεται αποκλειστικά σε ατομικές του αποφάσεις και κινήσεις, αφού ουδείς ενδιαφέρεται από πλευράς Πολιτείας για να τους κατευθύνει!

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά γύρω στα 30 άτομα κοιμούνται ακόμη σε ράντσα, ενώ εκεί θα προστεθούν και 20 τουλάχιστον άτομα από τον Βλοχό, τη Μεταμόρφωση και τον Κοσκινά που φιλοξενούνταν στον Δήμο Μουζακίου. Πολυμελείς οικογένειες αναγκάζονται να φιλοξενούνται σε συγγενείς τους έχοντας σοβαρό πρόβλημα χώρου, ενώ άλλοι αναγκάζονται να μένουν στα ανεπισκεύαστα σπίτια τους, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα με υγρασία, κατεστραμμένα έπιπλα και χαλασμένα ηλεκτρολογικά.

Ενώ η κυβέρνηση μοιάζει να αντιμετωπίζει επικοινωνιακά το θέμα της Θεσσαλίας ως… «λήξαν», η ωμή πραγματικότητα δείχνει ότι πολλοί οικισμοί παραμένουν ως «βομβαρδισμένα» τοπία και πάρα πολλοί κάτοικοι παραμένουν «μετανάστες» στον τόπο τους, μη γνωρίζοντας πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης που ζουν, με την υπαιτιότητα ενός κράτους που πρώτα τους άφησε απροστάτευτους και τώρα τους αφήνει παρατημένους…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Μακεδονικός – Καμπανιακός: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Παναγιωτούδη

Μακεδονικός – Καμπανιακός: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Παναγιωτούδη

"Πάγωσαν" συμπαίκτες και αντίπαλοι.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πώς θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ημερες στην Ελλάδα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ληστεία με λεία 200.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με λεία 200.000 ευρώ

Tην έπεισε να τoν ανεβάσει στο σπίτι της και της έκλεψε κοσμήματα και τιμαλφή.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ρόδος: Κύκλωμα έδινε πτυχία αγγλικών με 1200 ευρώ – Έδιναν τις απαντήσεις για το proficiency

Ρόδος: Κύκλωμα έδινε πτυχία αγγλικών με 1200 ευρώ – Έδιναν τις απαντήσεις για το proficiency

Τους έδιναν τις απαντήσεις και τις έκαναν αντιγραφή από την προηγούμενη μέρα με τα γραμματά τους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικά νέα ηχητικά με διάλογο σταθμαρχών μετά τη σύγκρουση

Τέμπη: Συγκλονιστικά νέα ηχητικά με διάλογο σταθμαρχών μετά τη σύγκρουση

Το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ..

Κοινωνία
Πολιτική: Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

τους επόμενους μήνες αναμένεται να επισκεφθεί, την Ελλάδα άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Αμερικανού προέδρου με εμπλοκή στον Οργανισμό Τραμπ.

Πολιτική
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Αυτή την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά!

Αλλαγή Ώρας: Αυτή την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά!

Για ακόμα μία χρονιά έρχεται η αλλαγή ώρας!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Ο διωγμός του Χριστιανισμού συνεχίζεται - Σταμάτησαν τους καθιερωμένους εορτασμούς του Πάσχα για να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι μετανάστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικά καθυστερημένη και «χλιαρή» η θέση που πήρε ο Μητσοτάκης για τις σφαγές Χριστιανών στη Συρία

Τραγικά καθυστερημένη και «χλιαρή» η θέση που πήρε ο Μητσοτάκης για τις σφαγές Χριστιανών στη Συρία

Μετά από εβδομάδες θηριωδιών εναντίον Χριστιανών στη Συρία, ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να ψελλίσει μια υποτυπώδη αντίδραση

Κοινωνία
Κοινωνία: Χρήστος Τριαντόπουλος – Τέμπη: Με ένα υπόμνημα ντροπής «δραπέτευσε» από την Προανακριτική

Χρήστος Τριαντόπουλος – Τέμπη: Με ένα υπόμνημα ντροπής «δραπέτευσε» από την Προανακριτική

Με αντισυνταγματικές πρακτικές συνεχίζεται η συγκάλυψη - Η κυβέρνηση φοβήθηκε τις καταθέσεις μαρτύρων και τα στοιχεία που θα έβγαιναν στην Προανακριτική Επιτροπή

Κοινωνία
Κοινωνία: Το συγκινητικό που κάνει ο Δημήτρης Κόκοτας

Το συγκινητικό που κάνει ο Δημήτρης Κόκοτας

Ο τρόπος επικοινωνίας του τραγουδιστή με την κόρη του.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέλος η Ματίνα Παγώνη μετά από 12 χρόνια από την προεδρία της ΕΙΝΑΠ – Σάρωσε το ΚΚΕ στους γιατρούς

Τέλος η Ματίνα Παγώνη μετά από 12 χρόνια από την προεδρία της ΕΙΝΑΠ – Σάρωσε το ΚΚΕ στους γιατρούς

Η ΔΗΠΑΚ επικράτησε παίρνοντας 1.550 ψήφους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αρκιοί: Έκκληση σε οικογένειες με παιδιά να μετοικήσουν στο νησί για να μην ερημώσει

Αρκιοί: Έκκληση σε οικογένειες με παιδιά να μετοικήσουν στο νησί για να μην ερημώσει

Το σχολείο έχει μόνο έναν μαθητή.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιατί είχαμε ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων με πάνω από 200.000 νέους συνταξιούχους το 2024

Γιατί είχαμε ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων με πάνω από 200.000 νέους συνταξιούχους το 2024

«Να ξεκαθαρίσει και να πει η κυβέρνηση».

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του Βασίλη Καλογήρου – Ούτε καν σε θεραπευτικά επίπεδα το φάρμακο που βρήκαν ενώ διάφοροι έλεγαν άλλα

Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του Βασίλη Καλογήρου – Ούτε καν σε θεραπευτικά επίπεδα το φάρμακο που βρήκαν ενώ διάφοροι έλεγαν άλλα

Είχαν πει ακόμα πως του έφαγε τις φάλαγγες από το χέρι σπάνιο... πτηνό.

Κοινωνία
Κοινωνία: Έλενα Ακρίτα: Φαντασιωνόταν «μισαναπηρισμό» στην παρέλαση του παιδιού ΑμΕΑ, μέχρι που ήρθε το σχόλιο της καθηγήτριας του και την αποστόμωσε

Έλενα Ακρίτα: Φαντασιωνόταν «μισαναπηρισμό» στην παρέλαση του παιδιού ΑμΕΑ, μέχρι που ήρθε το σχόλιο της καθηγήτριας του και την αποστόμωσε

Η Έλενα Ακρίτα αμαύρωσε με τα woke «κολλήματά» της το μεγαλείο ψυχής ενός παιδιού ΑμΕΑ που παρέλασε με τα πόδια του στη Λαμία

Κοινωνία
Κοινωνία: Άργος: Στημένο το σόου Μενδώνη; – Το κτίριο ήταν γκρεμισμένο εδώ και χρόνια κι εκείνη ενοχλήθηκε από τα… γκράφιτι

Άργος: Στημένο το σόου Μενδώνη; – Το κτίριο ήταν γκρεμισμένο εδώ και χρόνια κι εκείνη ενοχλήθηκε από τα… γκράφιτι

Έξι χρόνια είναι υπουργός Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη και ξαφνικά θυμήθηκε ένα «γιαπί» στο Άργος - Ήθελε να πάρει πόντους μετά το φιάσκο της Πινακοθήκης;

Κοινωνία
Κοινωνία: «Επανάσταση» κοινής λογικής από τον Τραμπ: «Τα φύλα είναι 2 – Όσες επεμβάσεις και να κάνει κάποιος, δεν θα γίνει ποτέ γυναίκα»

«Επανάσταση» κοινής λογικής από τον Τραμπ: «Τα φύλα είναι 2 – Όσες επεμβάσεις και να κάνει κάποιος, δεν θα γίνει ποτέ γυναίκα»

«Για 4 χρόνια προσπαθούσαν να καταστρέψουν την όλη έννοια της θηλυκότητας - Ακόμα και να αντικαταστήσουν τον όρο “μητέρα” με τον όρο “άτομο που γεννά”…»

Κοινωνία