ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κομισιόν ξεμπρόστιασε τις υποσχέσεις Μητσοτάκη: «Μαχαίρι» σε παροχές, δαπάνες και μέτρα στήριξης!

«Μαύρη» τετραετία προδιαγράφει η Κομισιόν με τις προτάσεις της - «Συστάσεις» για να κοπούν όλες οι παροχές - Έκθετος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Η Κομισιόν ξεμπρόστιασε τις υποσχέσεις Μητσοτάκη: «Μαχαίρι» σε παροχές, δαπάνες και μέτρα στήριξης!

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης) πούλησε λαγούς με πετραχήλια στην προεκλογική περίοδο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, έρχεται τώρα το «μαστίγιο» της Κομισιόν για να επαναφέρει τον ελληνικό λαό στη σκληρή πραγματικότητα που δυστυχώς απέχει πάρα πολύ από αυτά που υπόσχεται η ΝΔ.

Έτσι λοιπόν, με μια έκθεση – σοκ, η Κομισιόν σφίγγει το ζωνάρι στις παροχές και τις δημόσιες δαπάνες, εκθέτοντας τον «μαυρογιαλουρισμό» που επιστράτευσε η ΝΔ πριν από τις κάλπες. Τα όσα ζητά η Κομισιόν, μόνο δυσοίωνο δείχνουν το μέλλον για τους Έλληνες πολίτες, αφού ανάμεσα σε άλλα ζητά να μπει στον «πάγο» η αύξηση των κατώτατων αμοιβών μέσα από τις τριετίες, δηλαδή το επίδομα προϋπηρεσίας που λάμβαναν έως το 2012 οι μισθωτοί με τον κατώτατο μισθό.

Ακόμα χειρότερα, η Κομισιόν ζητά να μπει στοπ στα μέτρα ενεργειακής στήριξης που ισχύουν έως το τέλος του 2023, πράγμα που σημαίνει πως θα λάβουν τέλος οι επιδοτήσεις που «συγκρατούν» έστω και λίγο τους πανάκριβους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά.

Η έκθεση ζητά ακόμα τον περιορισμό των καθαρών πρωτογενών δαπανών το 2024, τη δημοσιονομική σύσφιξη μετά το 2024, παρεμβάσεις στην Υγεία καθώς και μείωση των ρυθμών ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή, σαν να απευθύνεται σε αποικία που πρέπει να λεηλατηθεί πάση θυσία η λαϊκή περιουσία, η Κομισιόν ζητά την ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής και ελέγχου των μη εξυπηρετούμενων δανείων- δηλαδή των περιβόητων servicers. Για τους δε φόρους, η έκθεση εισηγείται διεύρυνση της φορολογικής βάσης, δηλαδή ακόμα πιο σκληρή φορομπηχτική πολιτική.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, πρόκειται για ένα μείγμα μέτρων που αποσκοπεί στο να διαλυθεί ότι έχει μείνει όρθιο από τα νοικοκυριά, αν προσθέσουμε σε αυτό το τραγικό σκηνικό και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα, άλλα και τα υψηλά επιτόκια.

Αυτή είναι καταστροφική πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες τη νέα τετραετία, και όχι η ακατάσχετη παροχολογία που χρησιμοποίησαν τα δύο πρώτα κόμματα. Σε περίπτωση δε που η ΝΔ στις επόμενες εκλογές λάβει την «παντοδυναμία» των 180 βουλευτών, όλα τα παραπάνω θα μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς την παραμικρή αντίσταση και χρονοκαθυστέρηση. Με φόντο το ζοφερό μέλλον που ετοιμάζεται απο την Κομισιόν για τη χώρα μας, οι πολίτες θα κληθούν στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν, γνωρίζοντας καλά πλέον ότι οι υποσχέσεις των μεγάλων κομμάτων είναι και επίσημα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»…

Οι προτάσεις στην Ελλάδα

1. Tερματισμό των μέτρων ενεργειακής στήριξης που ισχύουν έως το τέλος του 2023, χρησιμοποιώντας τις σχετικές εξοικονομήσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Σε περίπτωση που τυχόν ανανεωμένες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας απαιτούν μέτρα στήριξης, αυτά να στοχεύουν στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, να είναι οικονομικά προσιτά και να διατηρούν κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας.

2. Διασφάλιση συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής, ιδίως με τον περιορισμό της ονομαστικής αύξησης των καθαρών πρωτογενών δαπανών που χρηματοδοτούνται σε εθνικό επίπεδο το 2024 σε όχι περισσότερο από 2,6%.

3. Διατήρηση των δημόσιων επενδύσεων που χρηματοδοτούνται σε εθνικό επίπεδο και διασφάλιση της αποτελεσματικής απορρόφησης των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων κονδυλίων της ΕΕ, ιδίως για την προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

4. Για την περίοδο μετά το 2024, μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική σταδιακής και βιώσιμης σύσφιξης (consolidation), σε συνδυασμό με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν σε υψηλότερη βιώσιμη ανάπτυξη, για την επίτευξη μιας συνετής μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής θέσης.

5. Βελτίωση της φιλικότητας προς τις επενδύσεις μέσω φορολογικού συστήματος με την εισαγωγή ενός συστήματος προκαταβολής φόρου, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης της τρέχουσας φορολογικής δομής για τους αυτοαπασχολούμενους και ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης με την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών. Διατήρηση και αύξηση της αυτονομίας της φορολογικής αρχής, επεκτείνοντας την εντολή της για την ανάπτυξη και διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων και του ανθρώπινου δυναμικού της. Διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να προσελκύσει τις κατάλληλες δεξιότητες και διατηρώντας τη συνέπεια στο ενιαίο μισθολόγιο. Συνέχιση της συνεχιζόμενης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων.

6. Σταθερή εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και ολοκλήρωση του REPowerEU, με σκοπό την ταχεία έναρξη της εφαρμογής του. Εξασφάλιση συνεχούς επαρκούς διοικητικής ικανότητας. Συνέχιση της ταχείας εφαρμογής των προγραμμάτων πολιτικής συνοχής, σε στενή συμπληρωματικότητα και συνέργεια με το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

7. Για να εξασφαλιστεί επαρκής και ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του πλαισίου πρωτοβάθμιας περίθαλψης και να υιοθετηθούν ισχυρότερα κίνητρα για την εγγραφή επαρκούς αριθμού οικογενειακών γιατρών, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης πληθυσμιακή κάλυψη και καταγραφή πληθυσμού. Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του κτηματολογίου με την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και την ίδρυση και λειτουργία του Ελληνικού Οργανισμού Κτηματογράφησης.

8. Μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα και περαιτέρω επιτάχυνση της διαφοροποίησης των οδών παροχής ενέργειας. Περαιτέρω επέκταση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την ολοκλήρωση και την επιβολή των νέων νομικών πλαισίων για τη διαδικασία αδειοδότησης και για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, την αύξηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και της χωρητικότητας αποθήκευσης, την προώθηση της αποκεντρωμένης παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη θέσπιση νομοθετικών πλαισίων για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου και βιομεθανίου.

9. Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων μέτρων για νοικοκυριά με φτωχή ενέργεια και εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, καθώς και προσπάθειες πολιτικής με στόχο την παροχή και την απόκτηση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την πράσινη μετάβαση. Υποστήριξη της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του τομέα των μεταφορών, ιδίως με την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Δεν κλείνει με τίποτα ο οχετός του Ψαριανού: «Έμπορο των Τεμπών» αποκάλεσε την Καρυστιανού – Πότε θα τον μαζέψουν οι κυβερνητικοί;

Δεν κλείνει με τίποτα ο οχετός του Ψαριανού: «Έμπορο των Τεμπών» αποκάλεσε την Καρυστιανού – Πότε θα τον μαζέψουν οι κυβερνητικοί;

Γλοιώδης όπως πάντα, ο Γρηγόρης Ψαριανός συνεχίζει απτόητος να γράφει αθλιότητες υπηρετώντας τα αφεντικά του

Κοινωνία
Κοινωνία: Νικόλαος Παπαδόπουλος: Απασφάλισε με τον Γιώργο Λιάγκα και τον κάλεσε να πάρει θέση για την εικόνα της Παναγίας με κέρατα και Ζαραλίκο

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Απασφάλισε με τον Γιώργο Λιάγκα και τον κάλεσε να πάρει θέση για την εικόνα της Παναγίας με κέρατα και Ζαραλίκο

«Έλεος πια, σας παρακαλώ σεβαστείτε μας, Έλληνες ορθόδοξοι Χριστιανοί είμαστε», είπε φανερά συγκινημένος.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ανασχηματισμός: Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω ρούχα στον Μανωλιό»

Ανασχηματισμός: Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω ρούχα στον Μανωλιό»

Μήνυμα χωρίς παραλήπτη το συλλαλητήριο της 28ης Φλεβάρη - Ένας ανασχηματισμός αποτυχίας που ανακυκλώνει όλα τα πρόσωπα που καταγγέλλει ο λαός

Κοινωνία
Κοινωνία: Στις 15 Μαρτίου δεν ψωνίζουμε: Κάλεσμα της ΕΕΚΕ για μποϊκοτάζ στην ακρίβεια

Στις 15 Μαρτίου δεν ψωνίζουμε: Κάλεσμα της ΕΕΚΕ για μποϊκοτάζ στην ακρίβεια

Η Ελλάδα βρίσκεται στον 4ο χρόνο υπερβολικής ακρίβειας και τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει την αισχροκέρδεια.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τρικυμία εν κρανίω στη ΝΙΚΗ έφερε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος και οι δημοσκοπήσεις – Πρόεδρος Εδεσσαϊκού έγινε ο υπεύθυνος επικοινωνίας – Σαστισμένοι από το ρεύμα υπέρ του βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης

Τρικυμία εν κρανίω στη ΝΙΚΗ έφερε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος και οι δημοσκοπήσεις – Πρόεδρος Εδεσσαϊκού έγινε ο υπεύθυνος επικοινωνίας – Σαστισμένοι από το ρεύμα υπέρ του βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης

Αυτή τι στιγμή ο Νικόλαος Παπαδόπουλος αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ρεύμα στον κόσμο της ΝΙΚΗΣ και τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης αλλάζουν τις ισορροπίες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόεδρος της προανακριτικής Τριαντόπουλου το «κοράκι» των funds Παναγής Καππάτος – O κατάλληλος άνθρωπος για τον Μητσοτάκη

Πρόεδρος της προανακριτικής Τριαντόπουλου το «κοράκι» των funds Παναγής Καππάτος – O κατάλληλος άνθρωπος για τον Μητσοτάκη

Μετά τον ανεκδιήγητο Μαρκόπουλο της Εξεταστικής, τώρα ο Καππάτος που άρπαζε τα σπίτια του κοσμάκη θα ρίξει... φως στην υπόθεση των Τεμπών

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητσοτάκης μπροστά στα ονόματα των 57 νεκρών: Μάλλον μπέρδεψε το «υποκλίνομαι» με το «υποκρίνομαι»

Μητσοτάκης μπροστά στα ονόματα των 57 νεκρών: Μάλλον μπέρδεψε το «υποκλίνομαι» με το «υποκρίνομαι»

«Σόου» υποκρισίας μπροστά στις κάμερες έκανε ο πρωθυπουργός, ενώ εδώ και 2 χρόνια προσβάλλει τα θύματα των Τεμπών με κάθε δυνατό τρόπο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ορκωμοσία ΠτΔ – Κωνσταντίνος Τασούλας: Η κυβέρνηση φώναξε «άξιος» ενώ ο λαός έχει φωνάξει ήδη «ανάξιος»

Ορκωμοσία ΠτΔ – Κωνσταντίνος Τασούλας: Η κυβέρνηση φώναξε «άξιος» ενώ ο λαός έχει φωνάξει ήδη «ανάξιος»

Ξεπεσμός για την ποιότητα της δημοκρατίας, η ορκωμοσία ενός ΠτΔ που εκφράζει μόνο το κόμμα του και συνέβαλε στη συγκάλυψη των Τεμπών

Κοινωνία
Κοινωνία: Νικόλαος Παπαδόπουλος: «Να πάνε να δούνε πώς φυλάττουν τον τόπο του “εγκλήματος” όταν γίνεται έγκλημα σε ακαθαρσίες και πώς φυλάττουν τον τόπο του εγκλήματος όταν σκοτώνουν ελληνόπουλα»

Νικόλαος Παπαδόπουλος: «Να πάνε να δούνε πώς φυλάττουν τον τόπο του “εγκλήματος” όταν γίνεται έγκλημα σε ακαθαρσίες και πώς φυλάττουν τον τόπο του εγκλήματος όταν σκοτώνουν ελληνόπουλα»

«Να πάνε να δούνε πώς φυλάττουν τον τόπο του "εγκλήματος" όταν γίνεται έγκλημα σε ακαθαρσίες και πώς φυλάττουν τον τόπο του εγκλήματος όταν σκοτώνουν ελληνόπουλα».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος: Να απομακρυνθούν άμεσα οι βλάσφημες κακοτεχνίες του Χριστόφορου Κατσαδιώτη που προσβάλλουν την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη

Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος: Να απομακρυνθούν άμεσα οι βλάσφημες κακοτεχνίες του Χριστόφορου Κατσαδιώτη που προσβάλλουν την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη

Ότι «ο κατασκευαστής ενήργησε δήθεν μέσα στα όρια της ελευθερίας της τέχνης δεν ευσταθεί».

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025.

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: Η ασυδοσία της «τέχνης» στο μεγαλείο της

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: Η ασυδοσία της «τέχνης» στο μεγαλείο της

«Δεν έχει ανάγκη υπερασπίσεως ο Κύριος μας, η η Παναγία μας και οι Άγιοί μας, αλλά εμείς έχομε χρέος να εκφράσωμε την αντίθεσή μας».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ας σοβαρευτούν οι καλλιτέχνες και όλοι αυτοί που τους υποστηρίζουν γιατί οι καιροί δεν ενδείκνυνται

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ας σοβαρευτούν οι καλλιτέχνες και όλοι αυτοί που τους υποστηρίζουν γιατί οι καιροί δεν ενδείκνυνται

«Εύλογα το λαϊκό θρησκευτικό αίσθημα ρωτά: Εάν θα μπορούσαν κάποιοι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν αντίστοιχες παραμορφωτικές εκφράσεις προσώπων ή θεμάτων, τα οποία αφορούν το Κοράνι».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος: Γιατί πάντα επιλέγουν να μειώνουν μορφές αγίων, της Παναγίας και του Χριστού μας;

Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος: Γιατί πάντα επιλέγουν να μειώνουν μορφές αγίων, της Παναγίας και του Χριστού μας;

«Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις και στο παρελθόν που κάποιοι εκθέτουν έργα τους προσβλητικά για την πίστη μας».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολιτης Πειραιώς Σεραφείμ: Προσβολή του άρθρου 3 του Συντάγματος από την Εθνική Πινακοθήκη

Μητροπολιτης Πειραιώς Σεραφείμ: Προσβολή του άρθρου 3 του Συντάγματος από την Εθνική Πινακοθήκη

«Ασφαλώς, ο Θεός δεν έχει ανάγκη νομικής προστασίας, αλλά έχει ο πιστός».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Οι εικόνες δείχνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι νοήματα ή έννοιες, συνεπώς δεν επιδέχονται ερμηνεία

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Οι εικόνες δείχνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι νοήματα ή έννοιες, συνεπώς δεν επιδέχονται ερμηνεία

«Εν προκειμένω, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν ερμηνεύει απλώς ορισμένα σύμβολα, αλλά αποδομεί πρόσωπα».

Κοινωνία
Κοινωνία: Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Γιατί πρέπει η Ορθοδοξία να μετατραπεί σε αντικείμενο αισθητικής διαστροφής;

Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Γιατί πρέπει η Ορθοδοξία να μετατραπεί σε αντικείμενο αισθητικής διαστροφής;

«Εάν σήμερα επιτρέπεται και προβάλλεται το "αλλόκοτο" και το "παραμορφωμένο" ως ιδεώδες, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Βλασφημία στην Εθνική Πινακοθήκη: Περί τέχνης, ορίων και άλλων «δαιμονίων»

Βλασφημία στην Εθνική Πινακοθήκη: Περί τέχνης, ορίων και άλλων «δαιμονίων»

Απαντήσεις για τις πιο χιλιοειπωμένες ανοησίες που ακούστηκαν προς υπεράσπιση των βλάσφημων έργων στην Εθνική Πινακοθήκη

Ελευθέριος Ανδρώνης