ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΝΙΚΗ αποχαιρέτισε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Εξετέλεσε στο απόλυτο το «χρέος» της

Η ΝΙΚΗ αποχαιρέτισε την Μαριάννα Βαρδιονογιάννη με μία ευχή. Ο Χορηγός της Ζωής να την κατατάξει «στάς αἰωνίους Αυτοῦ μονάς».
Η ΝΙΚΗ αποχαιρέτισε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Εξετέλεσε στο απόλυτο το «χρέος» της

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη «έφυγε» σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα θεάρεστο έργο και η ΝΙΚΗ την αποχαιρετά με μία ευχή: ο Χορηγός της Ζωής να βραβεύσει τις αρετές της και να την κατατάξει «στάς αἰωνίους Αυτοῦ μονάς».

Ποτέ της δεν ζήτησε εύσημα ή επαίνους για όσα απλόχερα και με περίσσια γενναιοδωρία πρόσφερε στα μικρά παιδιά. Μόνο τα παιδικά χαμόγελα ήταν το βραβείο της. Η ΝΙΚΗ με αφορμή τον θλιβερό νέο της απώλειας της Μαριάννας Βαρδινογιάννης, μιας γυναίκας που εξετέλεσε στο απόλυτο το «χρέος» της, εξέφρασε και την προσδοκά για ένα κράτος που η ανακούφιση των παιδιών με χρόνιες ασθένειες δεν θα εναπόκεινται στη συνδρομή και τις δωρεές των πλουσιών.

Ας ελπίσουμε ο χαμός μιας σπουδαίας γυναίκας, η οποία αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στο όραμά της και το έργο της, να αποτελέσει την αφορμή.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΙΚΗ για την Μαριάννα Βαρδιονογιάννη

«Η ΝΙΚΗ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία κατάφερε, στις σκοτεινές εποχές που ζούμε, να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα ελεημοσύνης και φάρο ελπίδας και ζωής για χιλιάδες παιδιά.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της γυναίκας που έδωσε δύναμη και κουράγιο σε παιδικές ψυχές και εξετέλεσε στο απόλυτο το «χρέος» της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «να μη μείνει κανένας αβοήθητος».

Για την ίδια, ευχόμαστε και προσδοκούμε ο Χορηγός της Ζωής να βραβεύσει τις αρετές της και να την κατατάξει «στάς αἰωνίους Αυτοῦ μονάς».

Για εμάς που μένουμε πίσω, με την επίγνωση ότι το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο, παραμένει η αποστολή να χτίσουμε ένα κράτος αληθινής πρόνοιας, όπου η οικειοθελής συνδρομή των πλουσίων δεν θα είναι απαραίτητη για να παρηγορείται ο αδύναμος πλησίον μας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΝΙΚΗ αποχαιρέτισε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Εξετέλεσε στο απόλυτο το «χρέος» της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.