ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η παρουσίαση του βιβλίου «Η Αδελφότητα της Ασημένιας Σκόνης» του Παντελή Περιβολάρη!

Ήταν όλοι εκεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Αδελφότητα της Ασημένιας Σκόνης» του Παντελή Περιβολάρη!
Η παρουσίαση του βιβλίου «Η Αδελφότητα της Ασημένιας Σκόνης» του Παντελή Περιβολάρη!

Το πρώτο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου, ιστορικού, συγγραφέα, επιστήμονα του ελληνικού πολιτισμού, Παντελή Περιβολάρη, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025 από τα Public και τις εκδόσεις Ωκεανός στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων φίλων του βιβλίου, εκπροσώπων της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, των τεχνών και του πολιτισμού. Την παρουσίαση έκαναν: Γιάννης Βούρος (ηθοποιός): «Η αδελφότητα της ασημένιας σκόνης είναι σαν ένα μεγάλο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς. Η δομή του αγγίζει τα όρια της αρχαίας τραγωδίας. Είναι ένα βιβλίο που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Μακάρι να βρεθεί στα χέρια ενός παραγωγού και θα ήθελα πραγματικά να παίξω το ρόλο του δημοσιογράφου ερευνητή του εγκλήματος».

Αντώνης Καρπετόπουλος (δημοσιογράφος): «Ο Παντελής έχει γράψει ένα βιβλίο διασκεδάζοντας. Γνωριζόμαστε πάνω από 20 χρόνια. Μου κάνει εντύπωση ότι ξεκίνησε να γράφει μυθιστορήματα. Να μου έλεγες ότι θα βγάλει ένα αθλητικό αλμανάκ θα το πίστευα. Αλλά ότι βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε ένα βιβλίο που ξεκινά με ένα φόνο στην Αρχαία Ολυμπία, στην Ολυμπιακή Ακαδημία και ότι μετά θα διαβάζαμε για πράγματα που λίγοι γνωρίζουν, όπως ο θησαυρός των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, θα έλεγα ότι έχει να κάνει και άλλες δουλειές ο άνθρωπος. Και, όμως, ο Παντελής έκανε τη δουλειά και στην προκειμένη περίπτωση τα έχει πάει πάρα πολύ καλά. Σε ότι αφορά την δομή θέλω να τονίσω ότι το κάθε κεφάλαιο κλείνει με ένα μικρό επίλογο που είναι ένα παράθυρο για το επόμενο κεφάλαιο και αυτό δείχνει μία αφηγηματική φροντίδα».

Κώστας Υφαντής (πανεπιστημιακός): «Το βιβλίο είναι καταπληκτικό και είναι γεμάτο ιστορία. Πρέπει να πω ότι έχει πολλές υποσημειώσεις, σε κάποιους μπορούν να ξενίσουν, εμένα ως πανεπιστημιακός μου είναι πολύ οικείες, αλλά είναι απαραίτητες για το μέσο αναγνώστη και δείχνει τη δουλειά που υπάρχει. Είναι ένα βιβλίο που αναδεικνύει μία αέναη σύγκρουση επιστήμης και θρησκείας και διακρίνεται από έναν αποκρυφισμό. Η πλοκή είναι σεναριακή, το κάθε κεφάλαιο είναι μία σκηνή, ο ρυθμός είναι φρενήρης, με απίστευτη εναλλαγή εικόνων και όλη η πλοκή εξαντλείται σε 24 ώρες».

Ελένη Κεκροπούλου (συγγραφέας): «Το βιβλίο έχει αρχή, μέση και τέλος. Ακολουθεί το πνεύμα της ποιητικής του Αριστοτέλη, έχει πλοκή, έχει δράση και έχει στο τέλος και ένα ηθικό δίδαγμα».
Τον συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος Μάιρα Μπάρμπα: «Είμαι σίγουρη ότι εδώ παρουσιάσαμε ένα πολύ σπουδαίο έργο που θα το δούμε να μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες.

Ο Παντελής Περιβολάρης είπε: «Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά και είμαι πολύ κοντά σε συμφωνία με Αγγλικό εκδοτικό οίκο για να εκδοθεί και στο εξωτερικό. Όνειρό μου είναι να εκπροσωπήσω την ελληνική αστυνομική λογοτεχνία στο εξωτερικό. Ήδη έχω δύο ιστορίες που δουλεύω για τα επόμενα βιβλία μου της σειράς αστυνομικών βιβλίων».

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε οπτικοποιημένο υλικό, εμπνευσμένο από το βιβλίο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία