ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βουλευτής που σχολίασε νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τη φράση του Βαμβακούλα για 3μελή επιτροπή από 5-6 άτομα

«Στην αρχαία Αθήνα, όποιος πρότεινε επιβλαβή για την πόλη νομοθεσία ευθυνόταν με την προσωπική του περιουσία. Στη σημερινή επιτελική κυβέρνηση θα λογοδοτήσει επιτέλους κανείς;», σημείωσε.
Η βουλευτής που σχολίασε νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τη φράση του Βαμβακούλα για 3μελή επιτροπή από 5-6 άτομα

Η κυβέρνηση «επιδιώκει μάλλον να κερδίσει το βραβείο της νομοθετικής φλυαρίας, υπογράμμισε κατά την ομιλία της στη Βουλή η Ασπασία Κουρουπάκη, βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών με τη ΝΙΚΗ, με φόντο το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».

«Και μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, πρέπει να αναφερθώ στην περίφημη φράση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Νίκου Βαμβακούλα “να κάνουμε μία τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα”», συμπλήρωσε η Ασπασία Κουρουπάκη.

«Φαίνεται πως ο νομοθετικός οίστρος διακατέχει την κυβέρνηση, εκτονώνεται στη δημιουργία νέων επιτροπών και υπηρεσιών», είπε, διερωτώμενη τι νόημα έχει «να ιδρύονται όργανα όπως το 18μελές (!) παρατηρητήριο ιδιωτικής ασφάλισης, έναντι φυσικών καταστροφών ή ο συντονιστής αποκατάστασης και ανασυγκρότησης».

«Ποια η ωφέλεια από το διαρκές ανακάτεμα αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας;» και την αναίρεση νόμων «που προτάθηκαν το 2021 από την ίδια την κυβέρνηση;», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ.

«Στην αρχαία Αθήνα, όποιος πρότεινε επιβλαβή για την πόλη νομοθεσία ευθυνόταν με την προσωπική του περιουσία. Στη σημερινή επιτελική κυβέρνηση θα λογοδοτήσει επιτέλους κανείς;», σημείωσε ενώ ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό πως ακριβώς θα λυθούν τα προβλήματα των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία ή τον πυροπαθών στην Εύβοια με τον συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η βουλευτής που σχολίασε νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τη φράση του Βαμβακούλα για 3μελή επιτροπή από 5-6 άτομα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.