ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιαπωνικές μελέτες δίνουν την απάντηση για την υπογεννητικότητα – Γι αυτό δεν παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά οι νέοι – Μητσοτάκης ακούει;

Ένα είναι το βασικό πρόβλημα που δεν κάνουν οικογένεια οι νέοι και κανείς δεν δίνει λύση σε αυτό.

Ιαπωνικές μελέτες την απάντηση για την υπογεννητικότητα - Γι αυτό δεν παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά οι νέοι - Μητσοτάκης ακούει;
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Σειρά ιαπωνικών μελετών εμφανίζουν το πραγματικό πρόβλημα που οδηγεί τους νέους στο να μην παντρεύονται και να κάνουν παιδιά. Πρόκειται για πρόβλημα που υπάρχει και στην Ελλάδα, όμως όλες οι κυβερνήσεις κλείνουν τα μάτια σε αυτό.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της ιαπωνικής κυβέρνησης να πείσει τους νέους και τις νέες να παντρεύονται και να κάνουν οικογένεια, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα καθώς το βασικό τους πρόβλημα είναι πως δυσκολεύονται οικονομικά να δημιουργήσουν οικογένεια.

Το 2023, στην Ιαπωνία, ο αριθμός των γάμων έπεσε κάτω από τις 500.000, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1930 ενώ οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 5,1% στις 758.631.

«Μελέτες δείχνουν ότι πολλοί νέοι Ιάπωνες διστάζουν να παντρευτούν ή να κάνουν παιδιά λόγω ανησυχιών για το υψηλό κόστος ζωής στις μεγάλες πόλεις, την έλλειψη καλών θέσεων εργασίας και την εργασιακή κουλτούρα που δυσκολεύει και τους δύο συντρόφους να βρουν δουλειά», αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:

Λατινοπούλου έγινε ο… Βελόπουλος για χάρη της ΝΙΚΗΣ

Ολυμπιακός: Ποιος μεγαλοατζέντης έδειξε την αξία του χωρίς να κάνει τίποτα

Exit mobile version