ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινας: Τι λέει η Γερόντισσα Τιμοθέη για τα κρούσματα

Διευκρινίσεις αναφορικά με την κατάσταση στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινας
Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινας: Τι λέει η Γερόντισσα Τιμοθέη για τα κρούσματα

Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινας: Η Γερόντισσα Τιμοθέη μίλησε στην ιστοσελίδα ope.gr για την κατάσταση στη μονή με την Covid-19.

Έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με τις 13 μοναχές της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, πιο γνωστής ως το Ιερό Ησυχαστήριο που ίδρυσε ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα.

Αναλυτικά όσα είπε: «Μπήκαμε σε καραντίνα στις 8 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, όταν μετά από συμπτώματα που παρουσιάσαμε, πήγαμε στο νοσοκομείο Αιγίνης για έλεγχο και διαγνωστήκαμε θετικές στον κορονοϊό 13 μοναχές.

Δυο μέρες πριν, επειδή το είχα υποψιαστεί, είχαμε σταματήσει να βγαίνουμε. Δεν βγαίναμε έξω και απομακρυνθήκαμε σε κτίριο, το οποίο δεν έχει επαφή με το προσκύνημα.

Η πτέρυγα, όπου βρίσκονται τα κελιά μας, δεν είναι πλησίον του προσκυνήματος του Αγίου, δεν έχει επαφή με την αυλή του Αγίου, ούτε με το χώρο, όπου βρίσκεται όλο το προσωπικό. Και πράγματι, στους ελέγχους το προσωπικό μας βγήκε όλο αρνητικό. Αφού κατεγράφη η ασθένεια στον ΕΟΔΥ, ήρθε κλιμάκιο να μας δει.

Τους εξήγησα ότι είμαστε σε καραντίνα κι εκείνοι θέλησαν να βγω έξω. Είπαν ότι υποχρεούνται να κάνουν τον έλεγχο, αλλά τους είπαμε ότι βρισκόμαστε σε καραντίνα από τις 8 του μηνός κι έτσι ήρθαν εκείνοι μέσα. Πραγματοποίησαν τους ελέγχους σε εμάς και στο προσωπικό και τα αποτελέσματα ήταν ίδια. Οι 13 μοναχές προς το παρόν το περνάμε πολύ ελαφριά, «στο πόδι»!

Μας παρακολουθεί γιατρός από το νοσοκομείο, αλλά και ιδιώτης ιατρός. Οι ξενώνες έκλεισαν, δεν τελούνται οι ακολουθίες και η μονή σφραγίστηκε από τις 13/8 έως τις 28/8. Ωστόσο, εφόσον έχουμε βγει σε καραντίνα από τις 8 του μήνα, θα έπρεπε να είναι λιγότερες οι μέρες που υπολείπονται…».

Προς ενημέρωση όλων των μέσων, η Γερόντισσα Τιμοθέη εξέδωσε και ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας λόγο για ψευδείς και ανακριβείς αναφορές στο διαδίκτυο:

«Έπειτα από ψευδείς και ανακριβείς αναφορές οι οποίες έχουν ανεβεί στο διαδίκτυο, ανακοινώνουμε:

Η αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Νεκτάριου, όντως ασθενεί από τον ιό του COVID, 13 στον αριθμό μοναχές, οι οποίες βρισκόμαστε ήδη σε καραντίνα από τις 8 του μηνός, επίσημα δηλωμένες στο σύστημα, έχοντας πλήρη απομόνωση σε οίκημα απομακρυσμένο από τον ιερό χώρο του προσκυνήματος, τηρώντας επακριβώς τους κανόνες υγιεινής.

Έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο της Ιερας Μονής, και οι ξενώνες είναι ήδη κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας.

Το προσκύνημα εξυπηρετείται από προσωπικό το οποίο είναι αρνητικό με πολλαπλά συνεχόμενα rapid test, από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Αιγίνης.

Ιερές Ακοlουθίες, παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες δεν γίνονται από την ημέρα της καραντίνας έως το πέρας αυτής.

Με την βοήθεια και την προστασία του Αγίου μας Νεκτάριου, σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας! Εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που προσεύχεστε για την γρήγορη ανάρρωση μας.

Η Παναγία μας να σας χαριτώνει και να σας έχει υπό την προστασία της!

Με πολλή αγάπη Χριστού και σεβασμό
Τιμοθέη μοναχή και αί συν εμοί αδελφαί!»

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Νέο σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας στο Γαλάτσι με δύο τραυματίες και έρευνα από το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Επίσης επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία