Υγειονομικοί: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα ψήφισης παράτασης αναστολών εργασίας
Οι υγειονομικοί δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις - Ιδού τι αναφέρουνΥγειονομικοί: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και όλα τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα της εποχής μας, δεν σταματούν να απασχολούν την κοινή γνώμη.
Ο κορονοϊός δεν έχει υποχωρήσει, αλλά η κυβέρνηση έχει θεωρήσει σωστό να αποδυναμώσει το σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως αν το εμβόλιο μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση του ιού.
Κατά συνέπεια, εργαζόμενοι στον κομβικό αυτό κλάδο πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη (22/12) στις 10:00.
Πρόκειται για την ημέρα που έχει δρομολογηθεί η ψήφιση παράτασης στις αναστολές εργασίας.
Τριάντα μία δομές υγείας της Αττικής και ΕΚΑΒ, θα δώσουν το «παρών».
Το μήνυμά τους είναι σαφές και ξεκάθαρο:
- Πάρτε πίσω τις αναστολές
- Δώστε μας τις θέσεις μας να σώζουμε ζωές
Τι ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες οι Υγειονομικοί
Μέσω του δελτίου Τύπου που ετοίμασαν πριν από τρεις ημέρες, οι -υπό αναστολή- εργαζόμενοι στον κάδο της υγείας, σχολίασαν τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα
Ιδού τι αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
«Τις τελευταίες ώρες, οι υγειονομικοί υπάλληλοι που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων, παρακολουθούν με ενδιαφέρον ένα σκηνικό καταιγισμού πολιτικών δηλώσεων, λεκτικών διαξιφισμών και κοκορομαχιών που πυροδοτήθηκαν με αφορμή μία προσφάτως δημοσιευμένη επιστημονική μελέτη των κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα.
Ο κύριος Τσιόδρας φέρεται να διαπίστωσε και έσπευσε να ανακοινώσει στον επιστημονικό κόσμο και στο πανελλήνιο ότι εν ολίγοις οι άνθρωποι πεθαίνουν, όταν ένα σύστημα υγείας υποβαθμίζεται και απαξιώνεται.
Κρίμα που ο κύριος Τσιόδρας δεν προέβη σε αυτήν τη διαπίστωση την εποχή που ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας και φρόντιζε για την καθημερινή μας ενημέρωση. Τότε που βάφτιζε ως κρούσματα τους ασυμπτωματικούς και κατέγραφε σωρηδόν θανάτους από κορονοϊό παραβλέποντας επί τούτου τις συννοσηρότητες.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν αναφορικά με τον τραγικό αυτόν πλην τόσο εύλογο συσχετισμό, δεν είναι δα και τίποτα καινούριο, ούτε προκαλεί καμία ιδιαίτερη εντύπωση.
Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ενώ κατά τα άλλα ασπάζεται το κυβερνητικό αφήγημα περί διαχείρισης της πανδημίας κατά γράμμα, τώρα δείχνει να πέφτει από τα σύννεφα!
Γεγονός εξαιρετικά περίεργο αν λάβουμε υπόψη, ότι η προοδευτική διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία ομολογουμένως την τελευταία διετία έχει πάρει ρυθμούς χιονοστιβάδας, είναι απόρροια μίας τουλάχιστον δεκαετούς μνημονιακής ατζέντας, την οποία ακολούθησαν ευλαβικά σε εναλλαγή ρόλων και τα δύο ως άνω αναφερόμενα πολιτικά σχήματα.
Ας μην αναλωνόμαστε λοιπόν σε επισημάνσεις επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι δεν είναι μόνο ο αριθμός των ΜΕΘ, αλλά πρωτίστως η οργανωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα που αποτρέπει την υπερφόρτωση του ΕΣΥ – δεν είδαμε να καταλήγει σε τέτοια συμπεράσματα η εν λόγω μελέτη- ή ότι αποτελεί παραλογισμό και έγκλημα υπό αυτές της συνθήκες η βίαιη και αντισυνταγματική εκδίωξη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού από τα πόστα του, πράγμα που δεν ενόχλησε καθόλου την αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση.
Όχι. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να συμμετέχουμε στο χορό αυτής της άθλιας αντιπαράθεσης».