ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτές είναι οι τιμές για τον Ιούλιο – Τι συμβαίνει ανά τιμολόγιο

Μεγάλες διακυμάνσεις έχουν οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Ιούλιο. Αυτή η εταιρεία έχει τη χαμηλότερη τιμή.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτές είναι οι τιμές για τον Ιούλιο - Τι συμβαίνει ανά τιμολόγιο
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Νέα αύξηση προβλέπεται στις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Ιούλιο λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο, στις τιμές που ανακοινώθηκαν φαίνονται και κάποιες μειώσεις με τη ΔΕΗ να προσφέρει αυτή τη στιγμή τη χαμηλότερη τιμή ανά κιλοβατώρα. Συγκεκριμένα, η έκπτωση ύψους 31% που προσφέρει η επιχείρηση καλύπτει το ποσοστό 21% της ανατίμησης. Έτσι η τιμή διαμορφώνεται στα 0,1355 λεπτά από 0,1189 του Ιουνίου.

Πολύ κοντά στην ΔΕΗ βρίσκεται και η Φυσικό Αέριο, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία διατήρησε την τιμή χαμηλά στα 0,1399 λεπτά από 0,1285 λεπτά τον Ιούνιο. Το εύρος των τιμών ξεκινάει από χαμηλότερη τιμή τα 13,5  λεπτά της ΔΕΗ ενώ υψηλότερη τιμή συναντάμε στη ΖΕΝΙΘ με 20,5 λεπτά.

Οι τιμές ανά εταιρεία διαμορφώνονται ως εξής:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι συμβαίνει ανά τιμολόγιο

Στα σταθερά τιμολόγια ήδη από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η διάθεση κάποιων εξ’ αυτών με χαμηλές χρεώσεις, φθηνότερες από τα πράσινα, που πήραν την ανιούσα. Υπάρχουν πάροχοι που δίνουν σταθερά τιμολόγια, εξάμηνης διάρκειας με χρεώσεις από 9,75 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 9,92 λεπτά ανά κιλοβατώρα και πάγια κοντά στα 10 ευρώ.

Το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται σε 13,557. Αντίστοιχα οι χρεώσεις για υψηλότερη κατανάλωση (πάνω από 500 κιλοβατώρες το μήνα) είναι 14,385 σεντς ανά κιλοβατώρα από 12,642 και για το νυχτερινό τιμολόγιο στα 11,418 σεντς ανά κιλοβατώρα από 9,976 τον Ιούνιο.

Παρά την αύξηση το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον Ιανουάριο οπότε διαμορφώθηκε στα 13,635 σεντς έως 500 κιλοβατώρες, 14,595 για μεγαλύτερη κατανάλωση και 11,155 σεντς το νυχτερινό.

Διαβάστε επίσης:

Καφές: Ακριβότερος από σήμερα σε καφενεία και καφετέριες – Αλλαγή δεδομένων!

Έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι!

Exit mobile version