ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται αυξήσεις – Ποιες οι αλλαγές στα τιμολόγια!

Αλλαγές και αυξήσεις αναμένονται για τον Ιούνιο στο ηλεκτρικό ρεύμα και έρχεται νέος… πονοκέφαλος για τους καταναλωτές.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται αυξήσεις – Ποιες οι αλλαγές στα τιμολόγια!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες με το ηλεκτρικό ρεύμα, ειδικά αυτοί που διαθέτουν το πράσινο τιμολόγιο, έπειτα από τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν.

Συγκεκριμένα, οι πάροχοι έχουν αρχίσει και αναρτούν τις νέες τιμές, με τη ΔΕΗ να έχει αποφασίσει να απορροφήσει την αύξηση σε αρκετά μεγάλο βαθμό, μέσα από την έκπτωση που προσφέρει στο 38%.

Από κει και πέρα, όμως οι τιμές στο πράσινο τιμολόγιο φτάνουν τα 11,898 λεπτά από 10,6 λεπτά το Μάιο.

Η αντίστοιχη χρέωση για κατανάλωση άνω των 500 κιλοβατωρών ανέρχεται σε 12,6 λεπτά, ενώ η νυκτερινή χρέωση είναι 9,97 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ πρόκειται να δημοσιευτούν και οι τιμές των υπολοίπων προμηθευτών, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση από όλους και οι καταναλωτές να έχουν τα πάντα στα χέρια τους.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Γιατί έχουμε αυξήσεις;

Για τις αυξήσεις, αλλά και ποιο τιμολόγιο είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο στους καταναλωτές, μίλησε στην ΕΡΤ ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

Πρότεινε λοιπόν στους καταναλωτές να επιλέξουν το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος εξάμηνης διαρκείας με τιμή κάτω των 9 λεπτών διότι αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές .

«Θεωρώ ότι τις αποκλιμακώσεις που είδαμε το προηγούμενο διάστημα του 2024 δεν θα τις δούμε Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, διότι ποτέ δεν υπήρξε μείωση του ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη λόγω της χρήσης των κλιματιστικών», είπε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version