ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται μεγάλες αυξήσεις – Ποιο τιμολόγιο θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα!

Έρχονται αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται μεγάλες αυξήσεις – Ποιο τιμολόγιο θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αρκετά αυξημένοι αναμένεται να είναι οι λογαριασμοί ρεύματος, με ένα συγκεκριμένο τιμολόγιο, να έχει τη μεγαλύτερη αύξηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, αφού εδώ και λίγους μήνες έχουν μπει στη ζωή μας τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, που έχουν διαφορετική χρήση αλλά και χρεώσεις.

Το 90% περίπου των νοικοκυριών όμως, έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί το πράσινο και αυτό αναμένεται να λάβει τη μεγαλύτερη αύξηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει OPEN, ένα νοικοκυριό που διαθέτει το πράσινο τιμολόγιο και έχει κατανάλωση 300 κιλοβατώρες τον Μάρτιο θα πλήρωνε 31,32 ευρώ. Τον Ιούνιο για την ίδια κατανάλωση θα πλήρωνε 43,14 ευρώ.

Ενώ την ίδια στιγμή, αν είχε επιλέξει το κίτρινο τιμολόγιο θα πλήρωνε τον Μάρτιο 30,95 ευρώ και 31,69 τον Ιούνιο και τέλος αν η επιλογή ήταν εξ’αρχής το μπλε θα πλήρωνε τον Μάρτιο 40 ευρώ και 38,8 τον Ιούνιο.

Μάλιστα για το ηλεκτρικό ρεύμα μίλησε και ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστουδουλίδης:

«Θα αυξηθούν τα πράσινα τιμολόγια, γιατί η τελική τιμή χρέωσης των πράσινων τιμολογίων εξαρτάται από την τιμή εκκαθάρισής των δύο προηγούμενων μηνών.

Τα πράσινα από 15 λεπτά θα αγγίξουν τα 18 λεπτά. Στα κίτρινα η αύξηση θα είναι μικρότερη. Τα μπλε, επίσης, θα πάρουν μία μικρή αύξηση από τον Ιούνιο».

Ηλεκτρικό ρεύμα: Δείτε αναλυτικά!

Exit mobile version