ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι επιδοτήσεις ανά τιμολόγιο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Την έκτακτη επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των πολύ αυξημένων τιμών ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός.
Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι επιδοτήσεις ανά τιμολόγιο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Με επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα απαντάει η κυβέρνηση στις σημαντικές επιβαρύνσεις των πολιτών το καλοκαίρι με τις τιμές στην κιλοβατώρα να έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Μετά από τη χτεσινή έκτακτη σύσκεψη για την ακρίβεια στο ρεύμα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χτες σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ένα έκτακτο τέλος το οποίο θα επιβληθεί για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Η εξειδίκευση των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Όπως ανακοινώθηκε, η κυβέρνηση καταπολεμά την ακρίβεια με τη φορολόγηση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, επεκτείνεται η φορολόγηση των κερδών από τα διυλιστήρια και στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

Το συγκεκριμένο μέτρο φυσικά έχει φέρει αντιδράσεις από τους παραγωγούς οι οποίοι κάνουν λόγο για μέτρα «πανικού» από την Κυβέρνηση ενώ υποστηρίζουν ότι οι τιμές θα εξομαλυνθούν το επόμενο διάστημα.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτά τα τιμολόγια θα επιδοτηθούν

Χρησιμοποιώντας τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο το κράτος θα επιδοτήσει του λογαριασμούς ρεύματος.

Θα καλυφθούν έτσι οι επιβαρύνσεις στα πράσινα και πιθανώς και στα κίτρινα τιμολόγια θέτοντας όριο στην τιμή ανά κιλοβατώρα. Εξαιρούνται τα σταθερά τιμολόγια. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν μέχρι την τιμή που θα οριστεί και εφόσον το κόστος ανέβει πάνω από το συγκεκριμένο όριο, θα επιδοτηθούν από την πολιτεία μέσα από τον κουμπαρά των υπερκερδών.

Διαβάστε επίσης:

Συνταξιούχοι: Έρχονται αλλαγές – Ποιοι δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα

Δημογραφικό SOS: Συνεχίζεται η εθνική αυτοκτονία, με την κυβέρνηση να έχει σηκώσει τα χέρια – Μείον 56.000 άτομα το 2023!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι επιδοτήσεις ανά τιμολόγιο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.