ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηπατίτιδα στα παιδιά: Αυτό πρέπει να προσέχουν οι γονείς!

Τεράστια ανησυχία με την ηπατίτιδα που έχει εντοπιστεί σε αρκετά παιδιά!
Ηπατίτιδα στα παιδιά: Αυτό πρέπει να προσέχουν οι γονείς!

Συναγερμός έχει σημάνει με την ηπατίτιδα που έχει εντοπιστεί σε πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα οι γονείς να έχουν τεράστια ανησυχία.

Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό μίλησε και ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, που βρέθηκε καλεσμένος στο MEGA.

Αρχικά τόνισε για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα: «Υπάρχουν κριτήρια σε αυτή την κατάσταση, την οποία δεν μπορούμε να ονομάσουμε πανδημία ή επιδημία.

Μέχρι να διευκρινιστεί η αιτιολογία της μπορούμε να το ονομάσουμε ως συρροή περιστατικών, άρα για να μπει ένα περιστατικό σε αυτή τη «δεξαμενή» της συρροής πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια. Ένα από αυτά είναι ο αυξημένος αριθμός από τρανσαμινάσες, τιμή η οποία πρέπει να είναι πάνω από 500».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι:«Εάν μία ηπατίτιδα έχει τρανσαμινάσες 125, 250 και 300, δεν μπαίνει σε αυτή τη «δεξαμενή», οπότε κατά πάσα πιθανότητα έχουμε τέτοια περιστατικά. Η Ελλάδα ακόμη, θεωρητικά δεν έχει κάποιο κρούσμα.

Όταν μιλάμε για ηπατίτιδα μιλάμε για μία ήπια φλεγμονή στο ήπαρ και το σύνολο των παιδιών στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί, τουλάχιστον για την ηπατίτιδα Α και Β. Υπάρχει η C η D και η Ε. Υπάρχουν ιοί που είναι μικροβιακοί, αλλά υπάρχουν μηχανισμοί και φάρμακα που μπορεί να εμφανίσουν ηπατίτιδα».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι: «Εδώ μιλάμε για κάποιον αδιευκρίνιστο παράγοντα. Τα συμπτώματα είναι μία κοινή ίωση, ή να κάνει εικόνα γαστρεντερίτιδας ή μπορεί να προσβληθεί και το συκώτι και να έχουμε ίκτερο, υπέρχρωση των ούρων και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δούμε μία μορφή οξείας ηπατίτιδας».

Θέλησε πάντως να τονίσει ότι δεν πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς, ωστόσο θα πρέπει να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής, προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο Λάκης Λαζόπουλος είχε αναφέρει στο τελευταίο podcast του για το θέμα της ηπατίτιδας σε παιδιά:
«Είναι το πρώτο που σκέφτεται το μυαλό και η λογική και το πρώτο που δεν σκέφτονται οι δημοσιογράφοι.Ο, τι είναι αδιευκρίνιστο μετά τα εμβόλια… είναι αμέσως ύποπτο για συσχετισμό με τα εμβόλια. »

Ειδήσεις τώρα:

Κλώτσησε γάτα, την πέταξε στη θάλασσα και οι υπόλοιποι γελούσαν – Τραγικό video από την Ελλάδα του 2022

Σασμός: Ο Νικηφόρος καταρρέει στον τάφο του Στεφανή – Η Άσπα τρέμει ξανά τον Κώστα

Η γη της ελιάς: Η Ελένη ξεφτιλίζει την Αρετή στη ταβέρνα

Άγριες Μέλισσες: Χαμός με Σταμάτη και Παναγιώτη για την Βιολέτα!

 




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηπατίτιδα στα παιδιά: Αυτό πρέπει να προσέχουν οι γονείς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.