ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ένα βήμα απ’ τις ανακοινώσεις – Από ποιες επαγγελματικές ομάδες θα αρχίσει

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως βρίσκεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ένα βήμα απ’ τις ανακοινώσεις  – Από ποιες επαγγελματικές ομάδες θα αρχίσει

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως βρίσκεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους.

Όπως τόνισε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες βρίσκεται αρκετά κοντά.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» οι ανακοινώσεις είναι υπό συνολική εξέταση.

Το βέβαιο είναι πως θα ακολουθηθούν πιστά τα όσα έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία προτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως έσχατο μέσο.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες κατηγορίες για τις οποίες θα γίνουν συστάσεις είναι οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και σε νοσοκομεία. Στη δεύτερη κατηγορία το ποσοστό είναι πολύ υψηλό, καθώς ξεπερνά το 75% αλλά προβληματίζει το γεγονός πως εάν ο εμβολιασμός καταστεί υποχρεωτικός άμεσα και αυτό το 20%- 25% δεν εμβολιαστεί και μεταφερθεί στα μετόπισθεν, θα υπάρχει πρόβλημα προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που η πανδημία φουντώνει. Συνεπώς θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό η υποχρεωτικότητα να μην ισχύσει άμεσα.

Από τον Σεπτέμβριο σειρά αναμένεται να πάρουν οι εκπαιδευτικοί (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές) ενώ θα ακολουθήσουν και οι ένστολοι. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχει πέσει και το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων, αλλά όλα είναι υπό εξέταση.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Εμβόλια: Η Pfizer ζητά έγκριση για 3η δόση!

Αντετοκούνμπο: Η εμφάνιση της… ζωής του στα playoffs – Άγγιξε το ρεκόρ του Τζόρνταν!

Survivor 9/7 – Έπος: Η μαμά της Μαριαλένας ανέβασε βίντεο με τον Σάκη – Τη… γύρισε την μπιφτέκα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ένα βήμα απ’ τις ανακοινώσεις – Από ποιες επαγγελματικές ομάδες θα αρχίσει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.