ΚΟΙΝΩΝΙΑ

IRIS: Λήγει η προθεσμία της εγγραφής – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Λήγει η προθεσμία της εγγραφής για το IRIS
IRIS: Λήγει η προθεσμία της εγγραφής – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Τσουχτερά πρόστιμα ετοιμάζεται να επιβάλει η Κυβέρνηση σε όσους υπόχρεους δεν εγγραφούν στο IRIS μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι επαγγελματίες δεν συνδεθούν μέχρι σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου με τα σύστημα ΙRIS, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

IRIS: Λήγει η προθεσμία της εγγραφής – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το κανάλι του Mega, έγινε νέα αποστολή χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων αναμένεται να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να υπενθυμίσει σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ότι μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Κι αυτό γιατί εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία είναι 500.000 υπόχρεοι (από συνολικά 700.000) γεγονός που προκαλεί προβληματισμό σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το IRIS.

«Είναι η τελευταία μέρα εντός της προθεσμίας, μπορούν και αύριο και μεθαύριο να το κάνουν αλλά υπάρχει η απειλή του προστίμου. Το IRIS είναι ένα σύστημα άμεσων πληρωμών, δωρεάν για τους πολίτες και με ελάχιστες προμήθειες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Δεν υπάρχει περιορισμός στις πληρωμές αρκεί να μην ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Οι προμήθειες είναι κατά 50% λιγότερες από το εάν δεχόμασταν μία συναλλαγή με POS. Άρα είναι προς το συμφέρον των ελ. Επαγγελματιών και έχει απεριόριστες πληρωμές. Ισχύει και για το τιμολόγιο. Μπορεί κάποιος να κόψει τιμολόγιο και να πληρώσει μέσω IRIS» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «IRIS: Λήγει η προθεσμία της εγγραφής – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.