ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Ελπίς: Ανέτοιμος ξανά στα χιόνια ο κρατικός μηχανισμός

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας για τους δρόμους που παρουσιάζουν προβλήματα από την «Κακοκαιρία Ελπίς».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας για τους δρόμους που παρουσιάζουν προβλήματα από την κακοκαιρία «Κακοκαιρία Ελπίς».
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας για τους δρόμους που παρουσιάζουν προβλήματα από την κακοκαιρία «Κακοκαιρία Ελπίς».
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Κακοκαιρία Ελπίς: Μετά τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιρού η Κυβέρνηση πιάνεται  απροετοίμαστη πάλι. Αυτή τη φορά πρόκειται για καιρικό φαινόμενο και αναφερόμαστε βεβαίως στην κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Αρκετοί οι κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα και την Αττική γενικότερα, προβλήματα και στην λειτουργία του ΗΣΑΠ.

Όπως φαίνεται και στην πράξη, ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος για ακόμη μια χρονιά στην επέλαση του χιονιά. Παρόλο που οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει εδώ και μια εβδομάδα γι’ αυτό που έρχεται, οι αρχές αντί να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και σε νευραλγικούς τομείς της χώρας, έκατσαν με σταυρωμένα χέρια και απλά…περίμεναν να χιονίσει.

Το μόνο για το οποίο προνόησαν ήταν για ακόμη μια φορά «η επικοινωνία» στέλνοντας ειδοποιήσεις στα κινητά μέσω της υπηρεσίας 112 για να πουν πως κάτι έκαναν και μηνύματα στο viber μέσω του λογαριασμού της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματα του…

UPDATE 14:50
Κλειστή και η Περιφερειακή Υμηττού προς Κατεχάκη
Αποσύρονται από την κυκλοφορία όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της έντονης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.
Χάος με την τηλεκπαίδευση – Πέφτει το Webex – Άφησαν απροετοίμαστους τους εκπαιδευτικούς, καθώς ανακοίνωσαν το «λουκέτο» στα σχολεία την τελευταία στιγμη – Αρκετοί δεν μπόρεσαν να προετοιμαστούν με τεχνολογικό εξοπλισμό

UPDATE 13:07: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε μια ακόμη απελπισμένη προσπάθεια να μαζέψει επικοινωνιακά το γενικό «black out» που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας του χιονιά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει απο την κυβέρνηση απόφαση για γενική αργία, αύριο, Τρίτη 24/1/2022, η οποία αν ληφθεί, θα ανακοινωθεί αργότερα το απόγευμα.

Μπλοκαρισμένοι όλοι οι δρόμοι της Αττικής λόγω της χιονόπτωσης

Ο συμβ. Οδικής βοήθειας Περιφ. Αττικής για τα προβλήματα στους δρόμους

Χάος στους δρόμους στα βόρεια και δυτικά της Αττικής – Απίστευτη ταλαιπωρία

Πατούλης: Να βάλει εκχιονιστικά η Νέα Οδός και να κάνει τη δουλειά της

Δίπλωσαν 4 νταλίκες στο Μαρτίνο

Προβλήματα στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε ποιοι δρόμοι έχουν πρόβλημα σύμφωνα με την Τροχαία

Θεσσαλονίκη

Από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (έντονη χιονόπτωση – παγετός) που εκδηλώνονται στον Νομό Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα από 11.00 ώρα σήμερα (24 Ιανουαρίου 2022) και μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων, ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω του 3,5 τόνων και των Λεωφορείων, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από διόδια Μαλγάρων έως κόμβο Κλειδίου.

Από τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι, καθώς και τα οχήματα που κατευθύνονται από κόμβο Κλειδίου προς Εγνατία Οδό.

Θεσσαλία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, από την 10:00΄ ώρα σήμερα (24-01-2022) απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων, μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λεωφορείων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Στερεά Ελλάδα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Νομός Βοιωτίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων , με τη κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων:

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Νομός Ευβοίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων :

Επιπλέον, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στα ανωτέρω σημεία, καθώς και όλων των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό & Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Νομός Φθιώτιδας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών) έως την 121,250η χ/θ (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από την 135η χ/θ έως την 121,250η χ/θ (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Νομός Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 16η έως την 18η χ/θ.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice . gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Αττική – Βόρεια προάστια

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www . hellenicpolice . gr).

Κρήτη

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Nομός Χανίων

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού η κίνηση γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

Νομός Ρεθύμνης:

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης ισχύει στα σημεία:

Νομός Ηρακλείου:

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης ισχύει στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

Επίσης λόγω βροχόπτωσης προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει στις I ρλανδικές Διαβάσεις:

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού η κίνηση γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

Νομός Λασιθίου:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου :

Σε όλα τα ανωτέρω σημεία ενεργούν μηχανήματα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Exit mobile version