ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καλάθι του μαθητή»: Πότε τίθεται σε ισχύ – Τι περιλαμβάνει

Το Καλάθι του Μαθητή αφορά σχολικά είδη και θα λειτουργήσει από 28 Αυγούστου έως τις 15 Οκτωβρίου 2024

Από τις 28 Αυγούστου έως και τις 15 Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι του Μαθητή», για τη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα.
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Από τις 28 Αυγούστου έως και τις 15 Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι του Μαθητή», ένα μέτρο που αποσκοπεί στη διατήρηση των τιμών των σχολικών ειδών σε χαμηλά επίπεδα.

Το κοινό θα ενημερώνεται μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων ή στον φυσικό ή στον ηλεκτρονικό χώρο πώλησής τους ή σε κάθε μέσο με το οποίο τα προϊόντα διαφημίζονται στον καταναλωτή, καθώς και μέσω ανάρτησης, στην είσοδο κάθε καταστήματος, ευκρινούς λίστας/καταλόγου των προϊόντων που συνθέτουν το «Καλάθι του μαθητή», καθώς και των τιμών στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Ακόμα, οι καταναλωτές θα ενημερώνονται για το «Καλάθι του μαθητή» μέσω ενός τουλάχιστον ξεχωριστού σημείου πώλησης, σε περίοπτη θέση του καταστήματος, στο οποίο τοποθετούνται και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα.

Τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι του μαθητή»:

Σχολικές τσάντες
Κασετίνες
Τετράδια / μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)
Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά
Χρωματιστοί μαρκαδόροι / ξυλομπογιές
Στυλό
Γόμες
Ξύστρες
Διαβήτες
Χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων)
Φωτοτυπικό χαρτί

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία εντάσσουν στον κατάλογο που αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης ένα (1) τουλάχιστον προϊόν, εφόσον διαθέτουν προϊόντα της κατηγορίας αυτής προς πώληση στους καταναλωτές. Οι υπόχρεοι αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ.

Exit mobile version