ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καραμανλής – Σαμαράς: Φεύγουν από το καράβι που βουλιάζει και κοιτούν την επόμενη μέρα – Οι προετοιμασίες

Έχουν το βλέμμα στραμμένο στο αύριο και αυτό δεν μπορεί να είναι στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Καραμανλής – Σαμαράς: Φεύγουν από το καράβι που βουλιάζει και κοιτούν την επόμενη μέρα – Οι προετοιμασίες

Απών από την εορτή για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι οι δύο πρώην πρόεδροι του κυβερνώντος κόμματος και πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν προσωπική τηλεφωνική πρόσκληση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τωρινό πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είναι ένα απλό «όχι» από τους Καραμανλή – Σαμαρά η απουσία τους στην πολύ σημαντική για τη Ν.Δ. ημέρα. Ειδικά μετά και την πρόσκληση του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη στους δύο πρώην προέδρους της Ν.Δ. και πρωθυπουργούς. Μάλιστα, το «όχι» των δύο έρχεται σε μία περίοδο που δημοσκοπικά η Ν.Δ. παλεύει να μην πέσει κάτω από το 20%, που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να κάνουν κυβέρνηση και την ώρα που οι παρατάξεις που χαρακτηρίζονται δεξιότερα της Ν.Δ. αθροιστικά είναι πλέον υπολογίσιμη δεύτερη ή τρίτη δύναμη.

Οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για πολλούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. αποτελούν θεματοφύλακες του DNA του κόμματος, το οποίο έχει «νοθευτεί» από τις κινήσεις των τελευταίων ετών του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αποκορύφωμα το μεταναστευτικό, τον λεγόμενο ψευτογάμο των ομοφυλόφιλων και την ελληνοτουρκική ατζέντα.

Εδώ και καιρό, Καραμανλής – Σαμαράς αλλά και γαλάζιοι βουλευτές εξέφρασαν (και εκφράζουν) τις αντιρρήσεις τους στις πολιτικές της κυβέρνησης, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικτικά τους αγνοούσε. Και χρησιμοποιείται παρελθοντικός χρόνος γιατί πλέον ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί πως δεν είναι τόσο… δυνατός όσο νόμιζε. Γι αυτό κιόλας ξεπέρασε τον… εγωισμό του και πήρε την Δευτέρα τηλέφωνο ο ίδιος τους Καραμανλή – Σαμαρά.

Πλέον οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ν.Δ. έχουν το βλέμμα στραμμένο στο αύριο και στον πολιτικό τους ορίζοντα η Ν.Δ. δεν… υπάρχει.

Τι υπάρχει; Θυμίζουμε πως οι σχέσεις της λαϊκής Δεξιάς του Κώστα Καραμανλή ήταν πάντα καλές με το μπλοκ των ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και υπό προϋποθέσεις και με το ΠΑΣΟΚ ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει ήδη προσπάθεια εισχώρησης «δικών» του ανθρώπων στην Νίκη, έχει επιχειρήσει την άμεση προσέγγιση του κοινού της Ελληνικής Λύσης και είναι δεδομένη η αμοιβαία σχέση εκτίμησης και σεβασμού με την Αφροδίτη Λατινοπούλου (σ.σ. αγαστές και οι σχέσεις Λατινοπούλου – Καραμανλή).

Καραμανλής και Σαμαράς βλέπουν πως πλέον η Ν.Δ. δεν διαθέτει την απαραίτητη δυναμική που θα τους εξασφαλίσει ενεργή πολιτική παρουσία και τα επόμενα χρόνια, την ώρα που τα προβλήματα τα οποία έχουν οδηγήσει την κυβερνητική παράταξη σε συνεχή δημοσκοπική πτώση συνεχίζουν να μην γίνονται αντιληπτά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή ακόμα χειρότερα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται σε αδυναμία και δεν μπορεί να τα επιλύσει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καραμανλής – Σαμαράς: Φεύγουν από το καράβι που βουλιάζει και κοιτούν την επόμενη μέρα – Οι προετοιμασίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.