ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καραντίνα-Απίστευτα: Βάψτε μου τη ρίζα πληρώνω όσο όσο!

Κορονοϊός: Τρεις κορυφαίοι κομμωτές αφηγούνται όσα ζουν από την πρώτη ημέρα της καραντίνας μέχρι σήμερα - Γυναίκες στα άκρα για μία βαφή!
Καραντίνα-Απίστευτα: Βάψτε μου τη ρίζα πληρώνω όσο όσο!

Καραντίνα: Τρεις κορυφαίοι κομμωτές αφηγούνται όσα ζουν από την πρώτη ημέρα της καραντίνας μέχρι σήμερα – Γυναίκες στα άκρα για μία βαφή! – Σπάνε τα τηλέφωνα για να κλείσουν από τώρα ραντεβού!

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, αυτό που δήλωσαν πως επιθυμούν να κάνουν οι περισσότεροι μόλις χαλαρώσει η καραντίνα είναι να πάνε στο κομμωτήριο. Και ο λόγος δεν είναι το ψαλίδι αλλά το… πινέλο. Οι ξανθές στην πλειοψηφία τους Ελληνίδες έμειναν δίχως τις πολυπόθητες αποχρώσεις και οι κοκκινομάλλες ούτε καν δοκίμασαν αυτοσχέδιες απόπειρες στο πιο δύσκολο αντικειμενικά χρώμα μαλλιών.

Οι άρρενες κουτσά στραβά και με τη βοήθεια της κουρευτικής μηχανής θυσίασαν λίγο περισσότερο τη φράντζα και κατάφεραν να τιθασεύσουν την επί κεφαλής αναστάτωση. Οι κυρίες ωστόσο βρέθηκαν ενώπιον μιας καραντίνας, η οποία αναμένεται να συνεχίσει για αρκετές μέρες ακόμη, με την άβαφη ρίζα να πλησιάζει επικίνδυνα τις κορυφές των αυτιών τους και το ξανθό να υποχωρεί ατάκτως ελλείψει επαγγελματικής επέμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτη κομματική προπαγάνδα με σκίτσα στο covid19.gov.gr»

Λογικό εν μέρει να προσπαθήσουν να βρουν μία κάποια λύση η οποία δεν περιορίζεται σε μπαντάνες και κλάμερ. Αυτά είναι σωσίβια της πλάκας. Σύμφωνα με τα όσα ακούμε εδώ και ημέρες οι τηλεφωνικές ικεσίες στους hair experts τείνουν να πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις ενώ στον φόβο μήπως κατηγορηθούν ότι παρανόμησαν για χάρη του ξανθού, πολλές είναι αυτές που βάφονται on camera στα κοινωνικά δίκτυα για να αποδείξουν πως μπορούν και μόνες τους καλά.

Όλα όσα έχουν ζήσει και κυρίως ακούσει τις εβδομάδες αυτές οι κομμωτές μπορούν να αποτελέσουν κάλλιστα τροφή για σπαρταριστά σενάρια μυθοπλασίας στα τηλεοπτικά πλατό.

Τρεις κομμωτές μιλούν στο protothema.gr και αφηγούνται όλα όσα έζησαν και συνεχίζουν να ζουν από τη στιγμή που η Πολιτεία έδωσε εντολή να «κατεβάσουν τα πινέλα».

Νικόλας Βιλλιώτης – Ηair colorist

«Πάντα ο καλλωπισμός ήταν μία προτεραιότητα των γυναικών σε περιόδους μεγάλης κρίσης. Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που αποφασίστηκε η καραντίνα οι πελάτισσες μου δεν με πίεσαν ιδιαίτερα. Το μόνο που μου ζήτησαν ήταν οι κωδικοί της βαφής που χρησιμοποιούσα για κάθε μία έτσι ώστε να επιχειρήσουν μόνες τους να βάψουν την ρίζα. Οι γυναίκες έχουν αγωνία για την εικόνα τους και η κρίση στρέφει το ενδιαφέρον στην ομορφιά. Το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωπες με την εικόνα τους και με τον εαυτό τους προκάλεσε μια αναστάτωση. Ωστόσο εμένα οι πελάτισσές μου δεν μου ζήτησαν ραντεβού και δεν με πίεσαν.

Πολλές μάλιστα μου τηλεφώνησαν για να μάθουν μόνο αν είμαι καλά εγώ και οι συνεργάτες μου. Όσο για την επόμενη μέρα, νιώθω ασφαλής λόγω του χειρισμού του προβλήματος από την Πολιτεία. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν μέτρα και ο κόσμος πειθαρχεί. Θα φροντίσουν για μας».

Αλέκος Σταμάτης – Hair Colorist

«Από την αρχή των κρουσμάτων το περίμενα ότι θα κλείσουν τα κομμωτήρια. Είχε κάνει μια ανεξήγητη “κοιλιά” η δουλειά και ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση τις τελευταίες τρεις ημέρες όπου ξαφνικά όλες οι γυναίκες έσπευσαν να βαφτούν. Περνούσαν έξω από το μαγαζί και σταματούσαν να ρωτήσουν αν μπορούσαν να μπουν μέσα και να βαφτούν.

Από την αρχή έκανα σαφές ότι δεν είχα καμία πρόθεση να επιτρέψω σε κάποια να επιδιώξει συνάντηση για να την βάψω. Τους εξηγούσα κάθε φορά που μου τηλεφωνούσαν ότι για λόγους υγείας δεν πρόκειται να το κάνω. Έδινα τηλεφωνικά οδηγίες σε όσες το ήθελαν.

Από αυτή την εβδομάδα και ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες έχω τρελαθεί. Το τηλέφωνο μου χτυπάει ασταμάτητα και όλες θέλουν να κλείσουν ραντεβού. Τους εξηγώ ότι δεν υπάρχει ημερομηνία ανοίγματος και δεν μπορώ να κλείσω ραντεβού αλλά επιμένουν. Υπήρχαν κάποιες που ενώ δεν έπρεπε να βάψουν την ρίζα, την έβαψαν από τον φόβο μήπως βγει και φαίνεται…

Όλα αλλάζουν. Πλέον αλλάζουμε πεζοδρόμιο για να αποφύγουμε τον απέναντι. Έτσι θα αλλάξουν πιστεύω και στα κομμωτήρια. Κάποιες δε θα ξανάρθουν αλλά τις δύο πρώτες εβδομάδες θα γίνει χαμός. Από χθες έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν ακουμπάω το τηλέφωνο. Δεν αντέχω να μιλάω και να λέω τα ίδια: δεν μπορώ να κλείσω ραντεβού».

Καραντίνα- «Από την πρώτη εβδομάδα έπαιρναν τηλέφωνα»

Στέλιος Τυρπάς – Κομμωτής

«Από την πρώτη εβδομάδα στην καραντίνα άρχισαν να τηλεφωνούν οι πελάτισσες οι οποίες είχαν ραντεβού τα οποία φυσικά ακυρώθηκαν. Ηθελαν να γίνουν τα ραντεβού έτσι ώστε στον μήνα επάνω, το Πάσχα δηλαδή να τα ξαναβάψουν!

Μου τηλεφωνούσαν και μου έλεγαν ότι θα πλήρωναν και το πρόστιμο αν τις έπιαναν φτάνει να δεχόμουν να τους βάψω σε κάποιο μέρος τα μαλλιά… Όταν τους έλεγα πως για λόγους υγείας δεν πρόκειται να το κάνω υποχωρούσαν και οι περισσότερες το σέβονταν και δεν το διακινδύνευαν. Εδινα συμβουλές από το τηλέφωνο σε όσες ήθελα να βαφτούν μόνες αλλά όχι κάτι παραπάνω. Εδώ και λίγες ώρες που κυκλοφορεί το σενάριο για επαναλειτουργία των κομμωτηρίων αυτό που ζω δεν περιγράφεται. Πριν από λίγο μου τηλεφώνησε μία και μου είπε “Μόλις ανοίξετε θα έρθω κατευθείαν, θα έρθω απ’ έξω και θα κλαίω για να με βάλετε”. Κάποιες άλλες με το επιχείρημα “Είμαι χρόνια πελάτισσα” θέλουν να κλείσουν τα πρώτα ραντεβού. Νομίζω ότι θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν ξέρω πώς θα το χειριστούμε. Εγώ πάντως συμβουλεύω τις γυναίκες να μην πειραματίζονται και καταστρέφουν τα μαλλιά τους. Να περιμένουν και να βάζουν απλά ένα σπρέι στη ρίζα. Και κάτι ακόμη. Ισως κάποια στιγμή να πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στην υγεία και τα ωραία μαλλιά. Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε».

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Καραντίνα-Απίστευτα: Βάψτε μου τη ρίζα πληρώνω όσο όσο!».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο Καφέ Σχεδία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΣΑΕ ΜΜΕ

ExtraTime
Κοινωνία: Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Χθες τα #Τέμπη λέγονταν #Μάτι (#Μάνδρα, #Βαρυμπόμπη, #Πάρνηθα, #Βόρεια_Εύβοια, #Έβρος, #Ρόδος, #...)

Κοινωνία
Κοινωνία: Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» και την πίστη του στον Θεό.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Και όμως η αλλαγή ώρας είναι και πάλι πολύ κοντά!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Πότε θα μπουν οι συντάξεις Μαρτίου;

Κοινωνία
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Ονήσιμου του Απόστολου.

Ατζέντα
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

Αφιερωμένη στην Ειρήνη η e-sportime (15/2) που ως άγγελος βοηθάει από ψηλά τους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη τους κατά του παιδικού καρκίνου.

Ηλεκτρονική έκδοση
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστιανοφοβικός ρατσισμός - Εμπαίζει τον Χριστό ένας κωμικός που υποτίθεται ότι μάχεται για τα Τέμπη - ενώ πολλές οικογένειες θυμάτων στηρίζονται στον Θεό

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

Διπλωματικό βατερλώ με τις ΗΠΑ - Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας και παρέσυρε μια ολόκληρη χώρα στη διεθνή απομόνωση

Κοινωνία
Κοινωνία: Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Ο ιστότοπος έχει σαν απώτερο σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα θρησκευτικά μνημεία (Ναοί, Μονές, Προσκυνήματα, Μοναστήρια) της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων δεν πιστοποιεί τη γνησιότητα των βίντεο - Είναι οι ίδιοι που απέδωσαν στα... έλαια σιλικόνης την έκρηξη 80 μέτρων!

Κοινωνία
Κοινωνία: Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Ο Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών και Σύγχρονων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο : Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Αλγόριθμοι για τον Έλεγχο Αυθεντικότητας Βίντεο

Κοινωνία
Κοινωνία: Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Ρίγος προκαλεί η μαρτυρία ενός ιδιοκτήτη γραφείου τελετών - «Η σήψη να γίνεται τόσο γρήγορη που δεν πιστεύω στα μάτια μου. Το έχω βιώσει»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Η εταιρεία φύλαξης Insterstar δεν έχει κατονομάσει τον υπάλληλο φάντασμα - Έχει κληθεί να καταθέσει εδώ και 8 μήνες αλλά παραμένει «εξαφανισμένος»!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κρίσιμα αρχεία ήχου και εικόνας κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον Σωτήρη Μπακαΐμη, αλλά δεν υπάρχουν στη δικογραφία

Κοινωνία