ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και τέταρτη δόση έβαλε στο τραπέζι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών!

Μετά τις δηλώσεις του Αλμπέρτ Μπουρλά για πιθανή ανάγκη για τέταρτη δόση, και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμων άρχισε να εξετάζει τη χορήγηση της!

Μετά τις δηλώσεις του Αλμπέρτ Μπουρλά για πιθανή ανάγκη τέταρτης δόσης, και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού άρχισε να εξετάζει την χορήγηση της!
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει τη χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε ένα τούνελ χωρίς ορατή έξοδο φαίνεται πως μετατρέπεται η εμβολιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού λίγες ώρες μετά της δηλώσεις του CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, o οποίος μίλησε για… τέταρτη δόση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών βάζει και αυτή στο τραπέζι την τέταρτη δόση, με σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Προς το παρόν, το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης θα αφορά μόνο τους ανοσοκατεσταλμένους και όχι τους υπόλοιπους πολίτες, εκτός και αν με την πάροδο του χρόνου τεθεί κάποιο θέμα λόγω νέας μετάλλαξης. Βέβαια τα ίδια ακριβώς λέγονταν και τον καιρό που άρχισε να συζητείται η τρίτη δόση, κι όμως τελικά τείνει να γίνει υποχρεωτική.

Βλέπουμε πως το αφήγημα που προωθούσε η κυβέρνηση με τις δύο πρώτες δόσεις που θα ήταν «η λύση για την έξοδο από την πανδημία», έχει καταρρεύσει οριστικά, και οι μεγάλες φαρμακευτικές συνεχίζουν να θησαυρίζουν από νέες δόσεις που για διάφορους λόγους κρίνονται απαραίτητες από κυβερνήσεις.

Ενώ δεν έχουμε καν ικανοποιητικά δεδομένα για το αν η μετάλλαξη «Όμικρον» καλύπτεται από την τρίτη δόση , ο Αλμπέρτ Μπουρλά προεξοφλεί πως πιθανότατα θα χρειαστεί και τέταρτη δόση, όπως είπε στο CNBC. Εντωμεταξύ η μετάλλαξη «Όμικρον» με τα ως τώρα δεδομένα (και όπως δήλωσε και ο καθηγητής Ιωαννίδης), μπορεί να παρουσιάζει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, άλλα φαίνεται να εμφανίζει ακόμα πιο ήπια συμπτώματα από τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Όπως είπε ο καθηγητής Ιωαννίδης, ο ιός φαίνεται να κάνει τον κύκλο του και να γίνεται σιγά σιγά ενδημικός με μεταλλάξεις που εξασθενούν. Έως ότου υπάρξει «εξοικείωση και το να ζήσουμε μαζί με την παρουσία αυτού του ιού, γιατί δεν φαίνεται ότι θα εξαφανιστεί».

Το θέμα είναι πως πλέον ολοένα και χάνεται το νόημα να αποκαλείται «αναμνηστική» η τρίτη δόση, αφού φαίνεται πως σταδιακά υπάγεται σε μια (αγνώστου μεγέθους) αλυσίδα δόσεων, όπου οι… αναμνήσεις ανοσίας στο ανοσοποιητικό θα επανέρχονται. Όσο οι δόσεις εμβολιασμού επεκτείνονται, τόσο τα απολυταρχικά μέτρα διαφόρων κυβερνήσεων παραμένουν σε ισχύ και μάλιστα γίνονται ολοένα και αυστηρότερα.

Οι πολίτες είναι ήδη εξουθενωμένοι από 2 χρόνια σκληρών μέτρων, στερήσεων και κούφιων υποσχέσεων από κυβέρνηση και ειδικούς. Και τώρα καλούνται να αρχίσουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο και τέταρτης δόσης, ενώ η περιβόητη «κανονικότητα» μοιάζει ακόμη μακρινή.

Exit mobile version