ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καίνε» οι λογαριασμοί της ΔΕΗ!: Παραδείγματα κατανάλωσης σε οικίες κι επιχειρήσεις

Καταναλωτές σε απόγνωση μπροστά στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

«Καίνε» οι λογαριασμοί της ΔΕΗ!: Παραδείγματα κατανάλωσης σε οικίες κι επιχειρήσεις. Η τιμή της χονδρικής διαμορφώθηκε χθες στα 219,28 ευρώ,b
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Λογαριασμοί της ΔΕΗ: Ο «εκρηκτικός» συνδυασμός του «καυτού» καλοκαιριού που βιώνει η χώρα μας σε συνδυασμό με την ακρίβεια στην τιμή του ρεύματος (ειδικά μετά την… φαεινή έμπνευση με τα τέσσερα χρώματα στα τιμολόγια) έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με τις υψηλές θερμοκρασίες να χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού ως τώρα οι καταναλωτές έχουν τα κλιματιστικά ανοιχτά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρες και έτσι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν πάρει «φωτιά»!

«Σε ένα σπιτάκι ούτε 45 τετραγωνικά ημιγκαρσονιέρα και έρχεται 70€ ρεύμα; Είναι πολύ ακριβό», αναρωτιέται ένας καταναλωτής με δηλώσεις στο Mega., ενώ κρεοπώλης σημειώνει: «Το ρεύμα Ιουνίου είναι 549€, το ρεύμα Μαΐου ήταν 460€. Και τον Ιούλιο τώρα με τη ζέστη την οποία κάνει θα έρθει πιο πάνω».

Από την πλευρά του ένας επιχειρηματίας της εστίας σχολιάζει: «Δηλαδή όλες οι καφεδομηχανές, οι γρανικές, οι παγωτομηχανές, τα air-condition που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο…Άμα έχουμε πρόβλημα με την αύξηση κι άλλο του ρεύματος;».

Να αναφέρουμε οτι η τιμή της χονδρικής διαμορφώθηκε τη Δευτέρα (22/7) στα 219,28 ευρώ, ενώ την Τρίτη (23/7) υποχώρησε στα 140 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Ωστόσο για την Τετάρτη (24/7) πρόκειται να ανέβει ξανά ξανά στα 154 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Λογαριασμοί της ΔΕΗ: Παραδείγματα κατανάλωσης

Παρακάτω μπορείτε να τις διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ των λογαριασμών σε οικίες και επιχειρήσεις από μήνα σε μήνα.

Όπως παρατηρεί κανείς κάποιες περιπτώσεις επιχειρήσεων, ο λογαριασμός του ρεύματος αυξήθηκε κατά πάνω από 30% μέσα σε μόλις 1 μήνα.

Εν αναμονή της επιδότησης του Αυγούστου τα νοικοκυριά

Έτσι οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών είναι έτοιμοι να τιναχτούν στον αέρα και όλοι πλέον περιμένουν το ποσό της επιδότησης για τον Αύγουστο, για να καταφέρουν να βγάλουν τον μήνα. Σε δεινή θέση είναι και οι επιχειρήσεις καθώς σε αυτές δεν προβλέπεται να δοθεί επιδότηση.

Exit mobile version