ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο gov.gr – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Mέσα στον Ιούνιο, το πρώτο η το δεύτερο 15νθήμερο, θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού,

Mέσα στον Ιούνιο, το πρώτο η το δεύτερο 15νθήμερο, θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού,
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να «τρέξει» και φέτος το voucher για δωρεάν διακοπές σε όλη την Ελλάδα, το οποίο θα λάβουν περίπου 300.000 δικαιούχοι.

Η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2023 έως τις 31 Ιουλίου 2024, αναμένεται να ανοίξει το πρώτο ή το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Επιπλέον, για το μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Οι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι. Επίσης, οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/-ες κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος συγκέντρωσαν:

50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της Δ.ΥΠ.Α. ή /και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012, άνεργους εγγεγραμμένους στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της Δ.ΥΠ.Α. κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Για να είναι κάποιος πολίτης δικαιούχος:

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

https://youtu.be/eR41SO0_tFI

Exit mobile version