ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ξεκινάνε σήμερα οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα μέρη με δωρεάν διαμονή

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου, η πλατφόρμα του Κοινωνικού τουρισμού για τις αιτήσεις για το επίδομα.
Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ξεκινάνε σήμερα οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα μέρη με δωρεάν διαμονή

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ξεκινάνε σήμερα οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό με την πλατφόρμα του gov.gr να ανοίγει από τις 18:00 για να δεχτεί τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Η πλατφόρμα θα δεχτεί σταδιακά τις αιτήσεις μέχρι τις 9/6 ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο στα ΑΦΜ. Σήμερα και αύριο θα είναι ανοιχτή για όσους έχουν τελευταίο ψηφίο 0. Τετάρτη και Πέμπτη όσους έχουν τελευταίο ψηφίο 1. Παρασκευή τα ΑΦΜ σε 2,3,4, Σάββατο σε 4,5,6 και την Κυριακή των εκλογών σε 7,8,9.

Το φετινό επίδομα θα δώσει 300.000 επιταγές με τα ποσά να είναι αυξημένα σε σχέση με πέρσι καθώς ο προϋπολογισμός ανέβηκε κατά 43%. Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Η έναρξη του προγράμματος θα είναι στη 1 Ιουλίου μέχρι τον Ιούλιο του 2025.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι και 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Οι δικαιούχοι και τι ισχύει σε Έβρο και νησιά

Οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα 2024-2025 είναι οι εξής:

  • Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • Ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • Άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Για τα εισοδηματικά κριτήρια ισχύει:

  • Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να είναι άνω των 30.000 ευρώ
  • Για τους μακροχρόνια άνεργους δεν μπορεί αν είναι άνω των 16.000 ευρώ για άγαμους και 24.000 ευρώ για έγγαμους (προσαυξημένο κα΄τα 5.000 ευρώ ανά τέκνο) ή τα 29.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες, (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο).

Ιδιαίτερα τώρα σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω, Λέρο, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν εώς και 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις (με μηδενική συμμετοχή του δικαιούχου).

Ταυτόχρονα στους δήμους στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο εφέτος προστίθεται η Θεσσαλία, εκτός των Σποράδων.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα καλοκαιριού 2024: Πότε καταβάλλεται στους εργαζόμενους

Καλοκαιρινές – θερινές εκπτώσεις 2024: Πότε ξεκινούν

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Καύσωνας θα… σαρώσει την Ελλάδα – Ξεφεύγει η θερμοκρασία!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ξεκινάνε σήμερα οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα μέρη με δωρεάν διαμονή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις