ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Πως γίνεται η ένσταση – Η προθεσμία και τα τελικά αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό βγήκαν οι ενστάσεις όμως συνεχίζονται.

Κοινωνικός Τουρισμός: Πως γίνεται η ένσταση - Η προθεσμία και τα τελικά αποτελέσματα
Συντάκτης: Ευαγγελία Κουτσιανούδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024 αναρτήθηκαν από τη ΔΥΠΑ το Σάββατο 22/6. Μέσα στα επόμενα 24ωρα όμως έχουν αρχίσει οι ενστάσεις για τους πίνακες.

Η περίοδος βέβαια των ενστάσεων είναι περιορισμένη γι’ αυτό καλό θα ήταν να κάνετε άμεσα τη διαδικασία πριν λήξει η προθεσμία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δικαιούχοι οι οποίοι έχουν κάνει την αίτησή τους στη περίοδο των αιτήσεων μπορούν να καταθέσουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων. Η προθεσμία για τις ενστάσεις είναι μέχρι τη Δευτέρα 24/6 στις 18:00 το απόγευμα.

Οι δικαιούχοι αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 300.000 άτομα ενώ με το τέλος των ενστάσεων σε λίγες ημέρες θα γίνει ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Κοινωνικός τουρισμός: Πως γίνεται η ένσταση

Για να κάνετε την ένσταση αρκεί να εισέλθετε ΕΔΩ στο σάιτ του gov.gr και να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία από την αρχική σελίδα: Εργασία και ασφάλιση -> Αποζημιώσεις και Παροχές -> Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Μέσα στην ένσταση θα πρέπει να αναφερθεί με σαφή τρόπο ο λόγος της ένστασης σε συνάφεια πάντα με τον λόγο που απορρίφθηκε η αίτηση. Σημαντικό είναι να υπάρχει και τεκμηρίωση των ισχυρισμών με επισύναψη των δικαιολογητικών και αποδεικτικών εγγράφων. Η επισύναψη αρχείων μάλιστα είναι υποχρεωτική.

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση, την οποία πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή επισύναψη των δικαιολογητικών.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων από το ΔΣ της Δ.ΥΠ.Α. καταρτίζεται από τον Διοικητή ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων και το οριστικό Μητρώο Δικαιούχων, που περιλαμβάνουν τα ίδια στοιχεία με τον αντίστοιχο Προσωρινό Πίνακα και το Προσωρινό Μητρώο.

Κατά του οριστικού Μητρώου Δικαιούχων και του οριστικού Πίνακα Αποκλειομένων οι συμμετέχοντες δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης.

Δείτε επίσης:

Τουρισμός: Φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Εμπόδιο για τις διακοπές η ακρίβεια

Έρχεται νέο επίδομα 300 ευρώ από το Σεπτέμβριο – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι!

Exit mobile version