ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άφαντος στην καταστροφή, πήγε να «ενημερωθεί» με αθλητικό μπλουζάκι και έκανε σόου με το φύσημα του αέρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε στο κέντρο επιχειρήσεων και στάθηκε να του φυσήξει ο αέρας τα μαλλιά, μη και δεν τονιστεί η ευθύνη των μποφόρ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε στο κέντρο επιχειρήσεων και στάθηκε να του φυσήξει ο αέρας τα μαλλιά, μη και δεν τονιστεί η ευθύνη των μποφόρ.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πάλι καλά που μετά από 40 ώρες κόλασης στη ΒΑ Αττική, ενημερώθηκε και ο Μητσοτάκης από το κέντρο επιχειρήσεων. Το έχει σταθερό αυτό ο Κυριάκος, να ενημερώνεται πάντα κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των καταστροφών. Για να τις προλάβει ούτε συζήτηση.

Αφήστε που ήταν για διακοπές στα Χανιά και του χάλασαν τα μπάνια με όλη αυτή την ανακατωσούρα. Κάηκε το αφήγημα της ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού και μπήκε πάλι σε εφαρμογή το plan b της αξυρισιάς.

Μετά το δεδομένο πλέον, ετήσιο κάψιμο της Αττικής, ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε με αθλητικό μπλουζάκι στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Είναι το ίδιο μπλουζάκι που φορούσε και το περσινό καλοκαίρι, αφού κάηκε η Πάρνηθα και πάλι… ενημερωνόταν πάνω από τις στάχτες. Οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού μάλλον έχουν ξεμείνει από ιδέες και έχουν βγάλει ένα «φιξ» πρόγραμμα, μετά από κάθε επιτελικό φιάσκο.

Έτσι και αυτή τη φορά, ο Μητσοτάκης βγήκε από το ΕΣΚΕΔΙΚ όντας… ενήμερος πλέον για την ερήμωση της Αττικής, για την οποία ο λαός είναι επίσης ενήμερος ότι θα ζει κάθε χρόνο. Ο πρωθυπουργός κοντοστάθηκε με προβληματισμένο ύφος έξω από το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, με τον άνεμο να του φυσάει τα μαλλιά κι εκείνος να υπολογίζει τα μποφόρ που του σαμποτάρουν την αριστεία του.

Πριν ακόμα κάνει τις πρώτες δηλώσεις, προβάλουν μπροστά μας οι στάνταρ δικαιολογίες: έφταιγε ο αέρας, οι κηλιδώσεις, το μικροκλίμα της φωτιάς, τα ακαθάριστα οικόπεδα, η κακιά η ώρα και το κακό μας ριζικό. Ολόκληρη η Αττική πνίγηκε για 40 ώρες από τον τοξικό καπνό της πυρκαγιάς και βγήκε τώρα ο πρωθυπουργός να κάνει το ανεμόμετρο.

Φυσικά ο Μητσοτάκης δεν φταίει ποτέ και για τίποτα. Είναι γνωστό αυτό τα τελευταία 5 χρόνια. Οι γκρίνιες στρέφονται πάντα στον από κάτω υπεύθυνο και συγκεκριμένα τώρα στον (εξίσου) ανίκανο Βασίλη Κικίλια, ο οποίος εκτός από δέκτης της λαϊκής οργής, έφτασε να τον κράξει ακόμα και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας που έκανε λόγο για «κρατικό μηχανισμό κατώτερο των περιστάσεων», αφού κάηκαν ολοσχερώς πολλές επιχειρήσεις.

Βέβαια είναι γνωστό ότι οι σχέσεις Μητσοτάκη – Κικίλια εδώ και καιρό είναι ψυχρές, με τον ίδιο τον υπουργό να πετάει και αυτός με τη σειρά του το μπαλάκι στα ακραία φαινόμενα, όπως συνήθως.

Το αποτέλεσμα είναι για ακόμη μια φορά να την πληρώνει ο λαός και οι πυρόπληκτοι να βλέπουν και από πάνω τα τραγικά επικοινωνιακά σόου των κυβερνητικών, σε ένα κράτος που τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο.

Exit mobile version