ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός τόπου και χρόνου: «Δικαίωση της πολιτικής μας» το 26,3% που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται «δικαιωμένος» με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν πως 1 στους 4 πολίτες είναι αντιμέτωπος με τη φτώχεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται «δικαιωμένος» με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν πως 1 στους 4 πολίτες είναι αντιμέτωπος με τη φτώχεια.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Στον πλανήτη της «αριστείας» συνεχίζει να βρίσκεται χαμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να μην έχει την παραμικρή επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει πως η Ελλάδα επί των ημερών της βρίσκεται σε… ευημερία, δεν διστάζουν να αμφισβητούν σοβαρότατες έρευνες που αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση των Ελλήνων, όπως π.χ. τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που κατέγραψαν μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,2% και αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Έτσι, στο στόχαστρο της γαλάζιας προπαγάνδας που αλλοιώνει το νόημα κάθε έρευνας που «στραπατσάρει» το προφίλ της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε και η τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Την ώρα που αυτή έδειξε πως ένας στους τέσσερεις Έλληνες είναι αντιμέτωποι με το καθεστώς φτώχειας, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει το άσπρο – μαύρο και να παρουσιάσει ως… δικαίωση τα νούμερα της έρευνας!

«Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για φτώχεια και ανισότητες. Τα στοιχεία δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας. Το ποσοστό των Ελλήνων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Και μειώθηκαν όλοι οι δείκτες που σχετίζονται με τις ανισότητες»», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε.

Εξετάζοντας τα στοιχεία που κατά την φαντασία του Κυριάκου Μητσοτάκη «δικαιώνουν απόλυτα» την πολιτική της κυβέρνησης, παρατηρεί κανείς ότι 2.722.000 πολίτες ζουν σε καθεστώς φτώχειας, δηλαδή το 26,3% του πληθυσμού.

Μάλιστα, βάσει κριτηρίων που ίσχυαν έως το 2020, η κατάσταση είναι χειρότερη: Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω (28,1%). Το ποσοστό πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών που διαβιεί σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας υπολογίζεται σε 10,9% επί του συνόλου του πληθυσμού αυτής της ομάδας ηλικιών.

Παράλληλα, στην έκθεση καταγράφονται ζητήματα όπως η δυσκολία αποπληρωμής ενοικίων, δόσεων δανείων, παγίων λογαριασμών και καταναλωτικών δανείων για το 29,1% των νοικοκυριών, δηλαδή σχεδόν το ένα στα τρία νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα πάγια έξοδα και αυτό το θεωρεί ως «δικαίωση» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το 53,7% των νοικοκυριών δεν δύναται να αντικαταστήσει φθαρμένα ή κατεστραμμένα έπιπλα, το 48,7% αδυνατεί να πληρώσει μια εβδομάδα διακοπών, ενώ το 18,7% δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά τα έξοδα θέρμανσης τον χειμώνα και δροσιάς το καλοκαίρι. Αυτή είναι η «καταπληκτική ποιότητα ζωής» που βλέπει ο πρωθυπουργός από την υπεροπτική σκοπιά του λουδοβικισμού που τον διακατέχει, υποτιμώντας συνεχώς τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να «πανηγυρίζει» για φανταστικά επιτεύγματα που διακρίνει μόνο ο ίδιος, άλλα αυτός που σίγουρα δεν έχει καμία διάθεση για πανηγυρισμούς είναι ο ελληνικός λαός που ασφυκτιά στη μέγγενη της ακρίβειας, της υψηλής φορολογίας και της σχεδόν ανύπαρκτης στήριξης από το κράτος.

Exit mobile version