Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα βουλιάζει στα λασπόνερα και εκείνος μιλά για απλές «αντιξοότητες» και «δυσκολίες»!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στον αγιασμό σχολείου στην Παλαγία Έβρου και υποβάθμισε για άλλη μια φορά τις βιβλικές καταστροφές στη χώραΤην παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα φαίνεται να μην έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ακόμα και όταν βλέπει δύο ολόκληρους νομούς (Θεσσαλία, Μαγνησία) να βυθίζονται κάτω από το νερό ή έναν ολόκληρο νομό να καίγεται (Έβρος), εκείνος θέτει ως ύψιστη προτεραιότητά του το να υποβαθμίζει την καταστροφή που απλώνεται γύρω του, για να μην πληγεί η εικόνα του.
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα Δευτέρα (11/9) στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Έβρου, για να απευθυνθεί σε μαθητές, δασκάλους, γονείς και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε ξεχασμένο και παρατημένο στην τύχη του τον Έβρο τα προηγούμενα χρόνια (ειδικά όσον αφορά το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα), ξαφνικά αποφάσισε να κάνει μια συμβολική εμφάνιση για να μεταφέρει ένα μήνυμα… αισιοδοξίας, την ώρα που ο Έβρος καταστράφηκε ολοσχερώς από κάθε άποψη, και την ώρα που η Καρδίτσα και η Λάρισα είναι ακόμα πνιγμένες στα βουρκόνερα.
Σταθερά προσηλωμένος στα επικοινωνιακά τεχνάσματα των επικοινωνιολόγων του, ο πρωθυπουργός μίλησε για «αντιξοότητες» και «δυσκολίες», αναφερόμενος στη φονική κακοκαιρία στη Θεσσαλία και τις ανυπολόγιστες καταστροφές στον Έβρο. Έριξε όλες τις ευθύνες για την κατάρρευση του κράτους αποκλειστικά στη «μανία της φύσης», ενώ έδωσε για ακόμη μια φορά αόριστες υποσχέσεις ότι «θα ξαναχτίσουμε καλύτερα» ό,τι καταστράφηκε.
«Αλλά θέλω να ξέρετε ότι όσο μεγάλες και αν είναι οι αντιξοότητες, όσο μεγάλες και αν είναι οι δυσκολίες δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, έτσι δεν είναι; Ποτέ κάτω. Πάντα ανασκουμπωνόμαστε, πάντα κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και ξαναχτίζουμε καλύτερα, όχι απλά ξαναχτίζουμε, ξαναχτίζουμε καλύτερα αυτά τα οποία η μανία της φύσης κατέστρεψε», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός μάλλον «ξέχασε» ότι το 2020 μετά την κακοκαιρία Ιανός, είχε υποσχεθεί στους κατοίκους της Καρδίτσας ότι θα ξαναχτίσουν τις ζωές τους καλύτερα, και τρία χρόνια μετά καταστράφηκαν ξανά, και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό.
Ασφαλώς οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός μόνο τυχαίες δεν είναι, αφού γίνεται μια συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις τραγωδίες και να κρύψει τα αλλεπάλληλα «Βατερλώ» του κρατικού μηχανισμού πίσω από αφήγημα της κλιματικής κρίσης που επαναλαμβάνουν σαν «κολλημένα» γραμμόφωνα.
Την περασμένη Παρασκευή, μόλις δύο μέρες μετά τη βιβλική καταστροφή της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας ο πρωθυπουργός μπροστά στις κάμερες έκανε λόγο για… «πολύ μεγάλη αναποδιά», κάτι που εναρμονίζεται απόλυτα με τους προκλητικά «light» χαρακτηρισμούς που έκανε και στο σχολείο της Παλαγίας Έβρου.
Δηλαδή μια ασύλληπτη και πολύνεκρη τραγωδία (που μετρά 15 θανάτους έως τώρα), χαρακτηρίστηκαν από τον πρωθυπουργό ως μια άτυχη… στιγμή. Άνθρωποι έμειναν χωρίς σπίτια, χωρίς οικοσκευές, χωρίς τα χωράφια τους και τα κοπάδια τους, με κατεστραμμένες επιχειρήσεις, εξοπλισμούς και διαλυμένο οδικό δίκτυο, και ο πρωθυπουργός της χώρας βλέπει απλώς κάποιες… «αντιξοότητες» που είναι και μάλιστα «ευκαιρίες» για να «ξαναχτιστούν καλύτερα» τα πράγματα.
Οι καταστροφές βέβαια είναι «ευκαιρίες», μόνο για τους εκλεκτούς εργολάβους που θα συμμετέχουν στο πάρτι απευθείας αναθέσεων που θα στηθεί εκ νέου πάνω από τα λασπωμένα ερείπια των πληγεισών περιοχών. Για τους απλούς πολίτες, αυτές οι καταστροφές είναι το ξεκίνημα ενός γολγοθά για να σταθούν ξανά στα πόδια τους, έχοντας ταυτόχρονα την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης.