ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πανδαιμόνιο στο twitter για την ανάρτηση του, πως κινείται με «σύμμαχο την επιστήμη»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τη νέα καμπάνια εμβολιασμού, αναφέροντας πως η κυβέρνηση «έχει σύμμαχο την επιστήμη». Μοιραία ξέσπασε χαμός στο twitter με ακριβοπληρωμένες απαντήσεις για την επιστημονική μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα που αγνοήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τη νέα καμπάνια εμβολιασμού, αναφέροντας πως η κυβέρνηση «έχει σύμμαχο την επιστήμη» και μοιραία ξέσπασε χαμός στο twitter με ακριβοπληρωμένες απαντήσεις για την επιστημονική μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα που αγνοήθηκε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τη νέα καμπάνια εμβολιασμού, αναφέροντας πως η κυβέρνηση «έχει σύμμαχο την επιστήμη» και μοιραία ξέσπασε χαμός στο twitter με ακριβοπληρωμένες απαντήσεις για την επιστημονική μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα που αγνοήθηκε.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Την ώρα που η χώρα κλυδωνίζεται από τις κυβερνητικές παλινωδίες, θύελλα αντιδράσεων στο twitter προκάλεσε η ανάρτηση που… ατυχώς διάλεξε να κάνει παραμονή πρωτοχρονιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προωθώντας την – ομολογουμένως – ανεπιτυχή νέα καμπάνια εμβολιασμού.

Αναρτώντας το βίντεο, ο πρωθυπουργός έγραψε πως: «7 στους 10 Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον την α’ δόση του εμβολίου. Ενώ οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, έκλεισαν πάνω από 170.000 νέα ραντεβού τον τελευταίο μήνα. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Με σύμμαχο την επιστήμη δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας και της παραπληροφόρησης!».

Τι το… ήθελε αυτό το τελευταίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την «συμμαχία» με την επιστήμη και τη μάχη κατά της παραπληροφόρησης; Μοιραίως ξέσπασε κύμα απαντήσεων που παρέπεμπαν στην έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, που προέβλεπε σάρωμα θανάτων σε νοσηλείες εκτός ΜΕΘ Covid (κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο), και που η κυβέρνηση προσπάθησε με όλους τους τρόπους να υποβαθμίσει και να βγάλει «τρελό» έναν ολόκληρο λαό, πως κανένας υπεύθυνος δεν είχε λάβει γνώση για την έρευνα.

Πότε… «συμμαχία» με την επιστήμη και πότε κάνουμε πως δεν την ξέρουμε!

Αλλά και το άλλο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει να κρατά πανάκριβα τα τεστ PCR σε σχέση με πολλές άλλες χώρες (μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει πως αν δοθούν δωρεάν PCR η χώρα θα μπει σε… μνημόνιο), και ενώ οι πολίτες απαιτούν να γίνει οικονομικά προσβάσιμη (να συνταγογραφούνται τα PCR δλδ) η ανίχνευση της μετάλλαξης Όμικρον, οι κυβερνητικοί άρχισαν να… υποβαθμίζουν τη χρήση των PCR, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Μίνα Γκάγκα που δήλωσε χθες πως δεν έχει νόημα (!!!) να κάνουν PCR οι εμβολιασμένοι.

Ενώ δίνονται τραγικά ποσά από τον κρατικό κορβανά για ένα σωρό ασήμαντους λόγους, η κυβέρνηση αρνείται να υποστηρίξει οικονομικά το βασικότερο: την καλά οργανωμένη και έγκαιρη ιχνηλάτηση!

Το διαδικτυακό… ξέσπασμα συνεχίστηκε με ειρωνείες για την «πανδημία των ανεμβολίαστων» που αναμασούσε συχνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και διαψεύστηκε παταγωδώς), για το «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα», για το «τείχος ανοσίας» και άλλα.

Ενώ κάποιοι έσπευσαν να… υπενθυμίσουν στον πρωθυπουργό και την πρόσφατη έρευνα του Guardian, που κατατάσσει την Ελλάδα με βαθύ κόκκινο χρώμα, στις 6 χώρες της Ε.Ε. που εφαρμόστηκαν τα πιο απολυταρχικά μέτρα και παραβιάστηκαν οι περισσότερες δημοκρατικές ελευθερίες. Με τρανό παράδειγμα το πρωτοφανές και απάνθρωπο υγειονομικό (μηνιαίο) πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60, που… άρεσε στην κυβέρνηση και ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως σκέφτονται να το επεκτείνουν και σε μικρότερες ηλικίες…

 

 

 

 

Exit mobile version