ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στριμωγμένος ανάμεσα στη λαϊκή οργή και το «αντάρτικο» των γαλάζιων βουλευτών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τίποτα δεν πηγαίνει καλά στον πρωθυπουργό - Ούτε οι δημοσκοπήσεις, ούτε η εσωκομματική πειθαρχία
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στριμωγμένος ανάμεσα στη λαϊκή οργή και το «αντάρτικο» των γαλάζιων βουλευτών

Όλο και πιο σκούρα γίνονται τα πράγματα για το Μαξίμου, τόσο σε επίπεδο λαϊκής αγανάκτησης – όσο και σε εσωκομματικό επίπεδο. Άλλωστε το ένα παρασύρει το άλλο.

Όσον αφορά τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τελευταία δημοσκόπηση της Alco έδειξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα στα βράχια, αρνούμενη να ακούσει την εκλογική «σφαλιάρα» των Ευρωεκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν λειτουργεί το επιτελικό κράτος, το 69% απάντησε αρνητικά ενώ το 23% είπε «ναι». Το 8% δεν απάντησε. Το 47% δήλωσε πως δεν αισθάνεται καθόλου ασφάλεια για την λειτουργία του επιτελικού κράτους, το 29% απάντησε λίγο, το 19% αρκετά, το 3% πολύ και το 2% δεν απάντησε.

Σε ποσοστό 51% οι πολίτες ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το συνολικό έργο της κυβέρνησης, ένα ποσοστό αυξημένο κατά 2 μονάδες σε σχέση με τον Μάιο. Το 29% απάντησε «Λίγο» (αύξηση 2%). Κατά 5% μειώθηκε το ποσοστό όσων λένε («Πολύ»), δηλαδή το 18%.

Πολιτικό «αγκάθι» ο ξεσηκωμός των 11

Σαν να μην έφτανε η δημοσκοπική κατρακύλα της πολιτικής Μητσοτάκη, ήρθε και σαν κερασάκι στην τούρτα η «εκρηκτική» πρωτοβουλία των 11 γαλάζιων βουλευτών, οι οποίοι κατέθεσαν Ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη, καταγγέλλοντας ως ανεπαρκές και αποτυχημένο το κυβερνητικό πλαίσιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων.

Την Ερώτηση με τίτλο: «Απροστάτευτη η περιουσία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» συνυπέγραψαν οι Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καραόγλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το μεγαλύτερο «καμπανάκι» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που οι πληροφορίες λένε ότι είναι έξω φρενών με την πρωτοβουλία των 11, είναι ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση επεκτείνεται πλέον και σε άλλα θέματα, ενώ έως τώρα η προμετωπίδα των αντιδράσεων στεκόταν στο νομοσχέδιο για των γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Με λίγα λόγια ανοίγει η «βεντάλια» με τα εσωκομματικά πυρά και η αμφισβήτηση γίνεται όλο και πιο εκτεταμένη.

Για όποιον δεν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη ΝΔ, να ενημερώσουμε ότι δεν τσίμπησε ξαφνικά… μύγα τους 11 βουλευτές για να κάνουν «αντάρτικο». Έχουν πολλούς μήνες που εκφράζουν τη δυσαρέσκεια για την καταστροφή της ΝΔ, με όλους τους θεσμικούς τρόπους.

Το πρώτο μεγάλο «μπαμ», είχε γίνει στα τέλη Ιουνίου, στην ΚΟ της ΝΔ, όταν πολλοί βουλευτές πέρασαν από «κόσκινο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αδιέξοδες πολιτικές του. Το δεύτερο «μπαμ» έγινε στο κοινοβουλευτικό «μπλόκο» που έστησαν γαλάζιοι βουλευτές στον διορισμό της Αικατερίνης Φουντεδάκη ως επικεφαλής της Αρχής Ιατρικώς υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, μια κίνηση που επιδίωκε διακαώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και τις δεκάδες καυστικές δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ σε κανάλια που χτυπάνε… καμπάνες για τον Κυριάκο, αλλά και την αντιμητσοτακική παρέμβαση των Καραμανλή – Σαμαρά, τότε έχουμε μια περιληπτική εικόνα του «στριμώγματος» που υφίσταται ο πρωθυπουργός.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν τηλεφωνική κλήση που έγινε στα τηλέφωνα των 11 βουλευτών από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος μετέφερε τη μεγάλη του δυσφορία και έκανε λόγο για «αντάρτικο» που επιδιώκει να «πριονίσει την συλλογική κυβερνητική προσπάθεια στη μάχη για την βελτίωση της καθημερινότητας».

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν στρίβει το τιμόνι που οδηγεί τη ΝΔ και την Ελλάδα στα βράχια, αλλά απαιτεί και από τους βουλευτές να μη διαμαρτύρονται καθόλου, όσο εκείνος συντελεί το έργο της καταστροφής…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Στριμωγμένος ανάμεσα στη λαϊκή οργή και το «αντάρτικο» των γαλάζιων βουλευτών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.