ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το έκανε «παράδοση» να αποφεύγει τα debate με την αντιπολίτευση – Φοβάται να αντιπαρατεθεί ακόμα και με τον άπειρο Κασσελάκη

Συνεχίζει να τρέμει την έκθεση στον τηλεθεατή ο Μητσοτάκης - Όπως απέφευγε τον Τσίπρα, έτσι αποφεύγει ακόμα και τον Κασσελάκη

Συνεχίζει να τρέμει την έκθεση στον τηλεθεατή ο Μητσοτάκης - Όπως απέφευγε τον Τσίπρα, έτσι αποφεύγει ακόμα και τον Κασσελάκη.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σε πολιτική παράδοση έχει εξελιχθεί πλέον ο φόβος του Κυριάκου Μητσοτάκη να διεξάγει debate με τον εκάστοτε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ίδιες «γαλάζιες» δικαιολογίες που επιστρατεύονταν για να αποφευχθούν οι τηλεοπτικές «μονομαχίες» με τον Αλέξη Τσίπρα, επιστρατεύονται και τώρα για να αποφύγει ο πρωθυπουργός την αντιπαράθεση ακόμα και με τον άπειρο Στέφανο Κασσελάκη, που σίγουρα δεν φημίζεται για τη… δεινότητα που έχει στον λόγο.

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, ο Μητσοτάκης αποφεύγει ένα ακόμα debate, όχι γιατί αποτελεί κάποιο φόβητρο ο Κασσελάκης, αλλά διότι είναι τόσα πολλά πλέον τα σκάνδαλα και οι ένοχες πολιτικές της κυβέρνησης, που και πρωτοετή φοιτητή να έβαζαν απέναντι στον πρωθυπουργό, θα τον ισοπέδωνε.

Υπάρχει το επιχείρημα ότι έχουμε να κάνουμε με ευρωεκλογές και άρα δεν έχει και τόση λογική να γίνει debate των 2 πρώτων κομμάτων. Αλλά εδώ προκύπτει μια μεγάλη αντίφαση. Διότι η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει χαρακτήρα «εθνικής κάλπης» στις ευρωεκλογές της Κυριακής, για λόγους συσπείρωσης. Μάλιστα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα πίσω στο 2015, με πολιτικές χρεοκοπίας.

«Όσο πιο δυνατή είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, τόσο μεγαλύτερη, θα έλεγα, όχι νομιμοποίηση, αλλά τόσο μεγαλύτερη ισχύ θα έχει για να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», είπε τις προάλλες στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός.

Άρα η ίδια η κυβέρνηση δίνει εθνικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές, όμως δεν ακολουθεί την ίδια λογική και για ένα πιθανό debate. Προφανώς γιατί οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού, του λένε ότι μόνο απώλειες θα έχει αν αναμετρηθεί μπροστά στον οποιονδήποτε του θέσει δημόσια ερωτήματα και δεν λειτουργεί στα πλαίσια της λίστας Πέτσα.

Ο Μητσοτάκης δεν αντέχει την αντιπαράθεση με πολιτικούς αρχηγούς, ούτε καν στη Βουλή. Όποτε μιλούν αρχηγοί, εκείνος εξαφανίζεται ή δεν εμφανίζεται καν εξ΄ αρχής. Επομένως θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη αν δεχόταν την επίσημη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή debate. Και όπως αναμενόταν, δεν τη δέχτηκε, με τη δικαιολογία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι… εξωκοινοβουλευτικός (αυτό είπε ο Παύλος Μαρινάκης). Ενώ ας πούμε με τον Τσίπρα που ήταν ψηφισμένος από τον λαό, είδαμε πόσα debate έκανε ο Μητσοτάκης. Κανένα.

Ο πρωθυπουργός αρέσκεται να εμφανίζει ως χώρα – πρότυπο τις ΗΠΑ, αλλά μόνο σε ότι τον συμφέρει. Στην Αμερική γίνονται ανοιχτά debate πολιτικών αρχηγών, χωρίς τις δικλείδες ασφαλείας που επιβάλλονται στην Ελλάδα για να μην «τσαλακώνονται» οι αρχηγοί.

Τα μόνα debate που βολεύουν ανέκαθεν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι τα «αποστειρωμένα» debate των παράλληλων μονόλογων, όπου εκεί μπορούν να αποφευχθούν όλες οι γκάφες και οι αναπάντεχες ερωτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο χαμένος είναι ο ελληνικός λαός που δεν του επιτρέπεται καν να ακούσει σε μια συζήτηση το πρόγραμμα (έστω) των 2 μεγαλύτερων κομμάτων σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να τεθούν μερικά αντιπολιτευτικά ερωτήματα στον πρωθυπουργό.

Γιατί είναι γνωστό πλέον ότι ο Μητσοτάκης δεν βάζει τίποτα πάνω από την προσωπική του εικόνα.

Exit mobile version