ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξανά επιστολή στη Φον Ντερ Λάιεν, για την ακριβή ενέργεια – Περιμένει η Κομισιόν να φτιάξει το μπάχαλο που δεν φτιάχνει ο ίδιος

Με... επιστολές κοροϊδίας κυβερνάει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού δεν θέλει να ελέγξει τα καρτέλ ενέργειας στην Ελλάδα

Με... επιστολές κοροϊδίας κυβερνάει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού δεν θέλει να ελέγξει τα καρτέλ ενέργειας στην Ελλάδα.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να αντιμετωπίζει το εσωτερικό μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα, με… επιστολές στην Κομισιόν. Δηλαδή να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών του, στο ευρωπαϊκό «γήπεδο» και να πουλάει επικοινωνιακά ότι μάχεται για τα συμφέροντα των Ελλήνων.

Τον τελευταίο χρόνο το έχει κάνει σύστημα ο πρωθυπουργός, να στέλνει επιστολές στην φίλη του, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και να το διατυμπανίζει μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Τον περασμένο Μάιο είχε στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν για τα καρτέλ των πολυεθνικών που κάνουν… πάρτι στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας. Αργότερα έστειλε άλλη επιστολή μαζί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, για τη δημιουργία κοινής ασπίδας για την αεράμυνα της Ευρώπης, με κοινοτική χρηματοδότηση.

Και τώρα, για άλλη μια φορά στέλνει μια ανούσια επιστολή εντυπωσιασμού, ζητώντας ευρωπαϊκή παρέμβαση για να εξομαλυνθεί η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, και να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα μεγάλων αποκλίσεων στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των υπόλοιπων μελών της ΕΕ.

Αντί δηλαδή ο πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει ο ίδιος με νομοθετικές παρεμβάσεις και εποπτικούς μηχανισμούς τα καρτέλ ενέργειας που οργιάζουν στη χώρα του, παρακαλά την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν να βάλει φρένο στα κερδοσκοπικά παιχνίδια που αναγκάζουν την Ελλάδα να έχει συχνά την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην ΕΕ, με τιμές που είναι 10 φορές υψηλότερες από τη Δ. Ευρώπη.

Καλύπτοντας την τεράστια ευθύνη των καρτέλ για την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στην επιστολή ότι «οι τιμές επηρεάζονται από τις εκτεταμένες βλάβες που έχουν προκαλέσει ρωσικά πλήγματα στις υποδομές ενέργειας της Ουκρανίας». Δηλαδή συνεχίζει να χρησιμοποιεί το αφήγημα ότι φταίει και ο πόλεμος, ξεχνώντας ότι ο ίδιος έμπλεξε την Ελλάδα σε αυτόν, παρασέρνοντας τη χώρα στην εκτίναξη τιμών που προκάλεσε η σύγκρουση Δύσης – Ρωσίας.

Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό, να έχει γεμίσει η χώρα με ΑΠΕ που «σπέρνουν» παντού τα αρπακτικά της ενέργειας, να δημιουργούμε απόθεμα ακόμα και για να εξάγουμε ρεύμα, αλλά ο πρωθυπουργός να ζητάει από την Φον Ντερ Λάιεν να ρυθμίσει τις τιμές χονδρικής. Σαν να παραδέχεται δηλαδή ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει τίποτα για να ελέγξει το όργιο αισχροκέρδειας των ηλεκτροπαραγωγών και του χρηματιστήριου ενέργειας.

Όπως θα περίμενε κανείς, και αυτή η επιστολή του πρωθυπουργού στην Κομισιόν, θα έχει την τύχη των προηγούμενων. Τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Κανένας εκτός συνόρων δεν πρόκειται να σώσει την Ελλάδα από τις «μαύρες τρύπες» της αγοράς της, αν δεν τις αντιμετωπίσει πρώτα απ’ όλα η ελληνική κυβέρνηση.

Exit mobile version