ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεδιάντροπα επιτέθηκε στους συγγενείς των νεκρών, ενώ έλεγε πως «μπορεί και να έκλαψε» για τα Τέμπη

Σάλος με την αναλγησία Μητσοτάκη - Ενοχλήθηκε με τη μήνυση που κατέθεσαν (και) εναντίον του οι συγγενείς των νεκρών στα Τέμπη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεδιάντροπα επιτέθηκε στους συγγενείς των νεκρών, ενώ έλεγε πως «μπορεί και να έκλαψε» για τα Τέμπη

Τέμπη: Η υπέρμετρη αλαζονεία και η αναισθησία του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να είναι δεδομένα μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, άλλα ποτέ δεν έπαψαν να εκπλήσσουν τον ελληνικό λαό, αφού ο πρωθυπουργός φροντίζει συχνά να σπάει το ένα ρεκόρ αναισθησίας μετά το άλλο.

Σάλος έχει δημιουργηθεί από χθες Τρίτη (16/5) σχετικά με μια απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου ρωτήθηκε για τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, η οποία συνολικά στρέφεται εναντίον 17 προσώπων (από την παρούσα κυβέρνηση, τις προηγούμενες κυβερνήσεις, άλλα και τον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train).

Δίνοντας ένα ρεσιτάλ αναλγησίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν απολογήθηκε για το έγκλημα των Τεμπών και τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει ο ίδιος και η κυβέρνηση του, όχι μόνο δεν σεβάστηκε το οδυνηρότατο πένθος των συγγενών των θυμάτων, άλλα εμφανίστηκε… ενοχλημένος από την προσπάθεια των χαροκαμένων συγγενών να βρουν το δίκιο τους και μίλησε για… «αδικαιολόγητες συμπεριφορές» που «εργαλειοποιούν» την τραγωδία.

Συγκεκριμένα είπε:

«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Πραγματικά, σε δηλώσεις τέτοιου αίσχους, δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοσχολιάσει.

Το να έχει χάσει ένας γονιός το παιδί του με φρικτό θάνατο σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που είχε μετατραπεί σε παγίδα θανάτου με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να βλέπει μια ολόκληρη επιχείρηση συγκάλυψης για να βγουν «λάδι» οι πραγματικοί ένοχοι, δεν… δικαιολογεί μηνύσεις κατά την «λουδοβίκεια» λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα έπρεπε δηλαδή οι χαροκαμένοι συγγενείς να βάλουν τη δικαίωση των νεκρών τους σε τελευταία μοίρα γιατί τώρα έχουμε… εκλογές και δεν πρέπει να διαταράσσεται η προεκλογική «νιρβάνα» του πρωθυπουργού. Θα έπρεπε να παρακολουθούν αδιαμαρτύρητα τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να βάζει υποψηφιότητα στις Σέρρες σαν να μη συνέβη τίποτα στη θητεία του ως υπουργός Μεταφορών. Γενικότερα θα έπρεπε να είναι απαθείς μπροστά στο όργιο ατιμωρησίας που προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών τους και να είναι ευχαριστημένοι με το «ξεροκόμματο» των μέτρων ενίσχυσης που τους πέταξε η κυβέρνηση.

Όλα αυτά, σύμφωνα με το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο οποίος πριν από λίγο καιρό έλεγε μέσω συνέντευξης του πως… «μπορεί και να έκλαψε» για την τραγωδία των Τεμπών και τώρα χωρίς την παραμικρή πολιτική τσίπα δεν δίστασε να επιτεθεί στους μαυροφορεμένους γονιούς επειδή απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για ένα φρικτό έγκλημα του κράτους που τους στέρησε τα παιδιά τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεδιάντροπα επιτέθηκε στους συγγενείς των νεκρών, ενώ έλεγε πως «μπορεί και να έκλαψε» για τα Τέμπη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.