Την φίμωση κάθε αντίθετης φωνής, ακόμα και αν αυτή θίγει θέματα για τα οποία συζητά όλος ο ελληνικός λαός, συνεχίζει να επιδιώκει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, η οποία διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο.
Το «έγκλημα» του κ. Κύρτσου ήταν πως εξέφραζε συχνά – πυκνά τη γνώμη του και ασκούσε εσωκομματική αντιπολίτευση, όποτε διαπίστωνε κυβερνητικά «παρατράγουδα» και επικοινωνιακά σφάλματα. Η κυβέρνηση δείχνοντας για μια ακόμη φορά νοοτροπία «Βόρειας Κορέας» έκανε ξεκάθαρο πως δεν επιθυμεί μια υγιή πολυφωνία στην παράταξη, άλλα μόνο τυφλή υπακοή στις γραμμές Μητσοτάκη.
Στο πρώτο tweet που έκανε ο Γιώργος Κύρτσος μετά τη διαγραφή του ανέφερε:
«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη και παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. ‘’Απάντησαν’’ με διαγραφή μου».
Πυρ ομαδόν στον Γιώργο Κύρτσο
Στην ανακοίνωση διαγραφής του ευρωβουλευτή που εξέδωσε η ΝΔ αναφερόταν πως: «ο Γιώργος Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου».
Ενώ και ο Άδωνις Γεωργιάδης από το twitter έσπευσε να… ζητήσει συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, επειδή ο ίδιος είχε προβάλει προεκλογικά τον Γιώργο Κύρτσο, και χαρακτήρισε «ντροπιαστική» την ταύτιση της δικαιοσύνης που υπάρχει στην Ελλάδα, με χώρες που δεν έχουν ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ενώ έγραψε και για «αχαριστία στην παράταξη». Για την αστραπιαία αντίδραση του κ. Γεωργιάδη ασφαλώς παίζει ρόλο και η εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση Novartis, στην οποία συχνά αναφερόταν ο Γιώργος Κύρτσος.
To «περίεργο» είναι πως ο κ. Κύρτσος ουδέποτε μίλησε για το κύρος της χώρας, άλλα για τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, οπότε είναι άτοπο να λέγεται πως δυσφήμησε τη χώρα. Εκτός και αν στο Μαξίμου πιστεύουν πως η χώρα είναι η… κυβέρνηση.
Θα διαγράψει και τη… κομισιόν η κυβέρνηση;
Ο Γιώργος Κύρτσος δεν έθιξε κάτι παραπάνω από κάποια θέματα που ήδη συζητούνται έντονα στην Ευρωπαϊκή κοινότητα. Δεν διασύρει ένας ευρωβουλευτής τη χώρα, άλλα μια κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για τη τραγική διαχείριση της πανδημίας, της οικονομίας, των θεσμών και των αξιών.
Μόλις πέρυσι διατυπώθηκε έκθεση «κόλαφος» από την ίδια την Κομισιόν, για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εκεί το επίπεδο της εκλαμβανόμενης ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης χαρακτηριζόταν ως «μέτριο», και υπογραμμίζονταν αντιρρήσεις για τον τρόπο επιλογής των ηγεσιών των Ανωτάτων Δικαστηρίων από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ η έκθεση έθιγε και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης.
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για την ελευθερία του Τύπου, αφού η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βιέρα Γιούροβα είχε συμπεριλάβει την Ελλάδα στις «προβληματικές» χώρες, όπου καταπατάται συστηματικά η ελευθερία του Τύπου.
Ενώ το 2021 η χώρα μας βρέθηκε στην 70η θέση (από την 65η που ήταν) στην κατάταξη των 180 χωρών που εξετάζει ο δείκτης των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα». Επιπλέον, μεταξύ των 27 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλαμβάνει την τέταρτη θέση από το τέλος, προσπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία, τη Μάλτα και την Ουγγαρία.
Και για την πανδημία, η τραγική διαχείριση που έγινε από την κυβέρνηση, οδήγησε τη χώρα να κάνει αρνητικό «πρωταθλητισμό» με πανευρωπαϊκές πρωτιές σε θανάτους και κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ όλος ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας της καταστροφής του ΕΣΥ, και της αγνόησης της λίστας Τσιόδρα – Λύτρα που προειδοποιούσε για σωρεία θανάτων από COVID σε νοσηλευόμενους εκτός ΜΕΘ .
Και για την φτωχοποίηση, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, τον αντιλαϊκό χειρισμό του ενεργειακού προβλήματος, την έλλειψη προστατευτικών μέτρων, δεν χρειαζόταν ο κ. Κύρτσος για να υποδείξει αυτά που βλέπει έτσι κι αλλιώς ο κάθε πολίτης.
Μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε φανερό πανικό και έχει αρχίσει να κάνει διαγραφές σε κάθε φωνή που θυμίζει την ανεπάρκεια της, συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει και να στήνει «κυνήγι μαγισσών» για να καλύψει την κατάρρευση της.