ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση παρωδία: «Οικοδόμηση εμπιστοσύνης», με την Τουρκία να εκδίδει NAVTEX που «γκριζάρει» την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου!

Η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την ίδια ώρα που γίνονται συζητήσεις για τα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης»
Κυβέρνηση παρωδία: «Οικοδόμηση εμπιστοσύνης», με την Τουρκία να εκδίδει NAVTEX που «γκριζάρει» την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου!

Μερικές μόνο ώρες πριν το τετ α τετ Ελλάδας – Τουρκίας για τα υποτιθέμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η Άγκυρα έδειξε γι’ ακόμα μια φορά ότι όχι μόνο δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στο διάλογο, αλλά δεν εγκαταλείπει ούτε εκατοστό τις παράνομες διεκδικήσεις της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα γίνεται συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Των δύο αντιπροσωπειών ηγούνται ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, αντιστοίχως, ενώ μετέχουν επίσης ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφοσιωθεί στις ευρωεκλογές και προσπαθεί να εμφανίσει μια ψεύτικη εικόνα «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο, οι Τούρκοι συνεχίζουν απρόσκοπτα το γκριζάρισμα των θαλασσίων ζωνών που ανήκουν στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε NAVTEX νοτίως του Καστελορίζου για την διεξαγωγή ασκήσεων της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG-2) στην οποία είναι προγραμματισμένο να συμμετέχουν δυνάμεις της ελληνικής και της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και το ισπανικό αεροπλανοφόρο αμφιβίων επιχειρήσεων Juan Carlos I.

Η Τουρκία ως άμεση αντίδραση εξέδωσε αντι-Navtex θέλοντας να ακυρώσει με αυτό τον τρόπο την ελληνική ευθύνη για τη νατοϊκή άσκηση, με τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας να ανακοινώνει ότι είναι η αρμόδια αρχή για να εκδίδει μηνύματα προς ναυτιλλομένους στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Φυσικά η ελληνική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Η επίμαχη περιοχή βρίσκεται ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, δηλαδή πρόκειται για το σημείο που άφησε «μετέωρο» ως προς την κυριαρχία του η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη συμφωνία που υπέγραψε με την Αίγυπτο. Βλέπουμε δηλαδή ότι τις ατολμίες και τις υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τις εκμεταλλεύεται στο έπακρο η Τουρκία και στήνει τη διπλωματική ατζέντα της πάνω σε αυτές.

Το ερώτημα είναι, τι θα συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου, από τη στιγμή που οι Τούρκοι προβάλλουν στο ΝΑΤΟ ότι τους ανήκει ολόκληρη η ελληνική περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου; Σε τι βάσεις θα τεθεί αυτός ο διάλογος, αφού ήδη οι Τούρκοι έχουν «ανατινάξει» επανειλημμένως τη Διακήρυξη των Αθηνών; Μια διακήρυξη που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφάνιζε στον ελληνικό λαό ως δέσμευση για «ήρεμα νερά», και μόνο ήρεμα δεν έγιναν. Τα υποτιθέμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν πείθουν καθόλου τον ελληνικό λαό για την αποτελεσματικότητά τους, και το μόνο που προσφέρουν είναι κάλυψη για περεταίρω υποχωρήσεις.

Πέτρος Δημόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης