Επίθεση του ΚΚΕ στον Λευτέρη Αυγενάκη για το θέμα της επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας, που όπως τονίζεται έχει γίνει… ανέκδοτο.
Επίθεση προς τον Λευτέρη Αυγενάκη έκανε το ΚΚΕ, που θέτει καίρια ερωτήματα για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας.
Αρχικά αναφέρει ότι αυτή έχει αρχίσει να γίνεται ένα ανέκδοτο, ενώ ζητάει άμεσα τη στήριξη των αθλητών και των οικογενειών τους.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το ΚΚΕ για τον Λευτέρη Αυγενάκη:
Πραγματικά αδυνατεί κάποιος να παρακολουθήσει τα όσα τραγελαφικά και παρανοϊκά συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού.
Είναι τόσο ραγδαίες οι εξελίξεις, που ακόμα και το περιεχόμενο των επίκαιρων ερωτήσεων, αναγκαστικά χρήζει επικαιροποίησης.
Η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας έχει γίνει ανέκδοτο. Από τον περασμένο Νοέμβρη έχετε βάλει λουκέτο.
Η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης για παράταση των απαγορεύσεων, μέχρι τουλάχιστον 16/3 στα πρωταθλήματα που άνοιξαν μόλις πριν από μια βδομάδα και η αναστολή των προπονήσεων είχαν επιτραπεί, έχουν ξεσηκώσει δικαιολογημένα έντονες αντιδράσεις στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των αθλητικών ομοσπονδιών.
Ποιος ευθύνεται για την διαλυτική κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού ; Μήπως οι αθλητές, οι προπονητές, οι γονείς, οι διοικούντες, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι λοιμοξιολόγοι ; Ποιος ή ποιοι ;
Τηρούν ή δεν τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με rapid tests κάθε εβδομάδα ; Απολύτως τα τηρούν και μάλιστα βάζοντας οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη για τεστ και τα ΜΑΠ, χωρίς καμία στήριξη από μέρους σας. Θα πω περισσότερα στη δευτερολογία μου, για τα άμεσα μέτρα στήριξης των σωματείων και των αθλητών για την επανεκκίνηση.
Ο αθλητικός κόσμος έχει λόγο και δεν ανέχονται τα ψέματα της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε κατηγορίες με τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα.
Στο πόλο και το χάντμπολ κολλάει. Στο βόλεϊ ανδρών δεν κολλάει, αλλά στο γυναικείο κολλάει. Στη Basket League δεν κολλάει, αλλά στην Α1 Γυναικών και στην Α2 Ανδρών κολλάει. Στις Super League 1&2 στο ποδόσφαιρο δεν κολλάει, αλλά στη Football League, στη Γ’ Εθνική και το ποδόσφαιρο γυναικών κολλάει.
Τι παρανοϊκά είναι όλα αυτά και κυρίως τα τεράστια ψέματα που ακούγονται, ότι ο αθλητισμός είναι από τις μεγαλύτερες πηγές διασποράς του κορονοϊού, όταν τα τεστ που έχουν γίνει από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι ο δείκτης θετικότητας στα αθλήματα που λειτουργούν είναι 0,04%.
Να σταματήσει η λάσπη στον αθλητισμό για να καλύψετε τις δικές σας ευθύνες.
Δεν μπορεί να μεταδίδεται ο ιός μόνο στις μικρές κατηγορίες, εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει το πολύ χρήμα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει καμία μέριμνα για χιλιάδες αθλητές και τις οικογένειές τους, όταν εξαρτάται η επιβίωσή τους από την ενασχόλησή τους με το άθλημα.
Το ερώτημα απλό και σοβαρό :
1.Τι προτίθεστε, αν προτίθεστε, να κάνετε άρση του lockdown και επιστροφή της αθλητικής δραστηριότητας στις μικρές κατηγορίες αλλά και στο ευρύτερο φάσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας και με συγκεκριμένο πλαίσιο στήριξης σωματείων και αθλητών, παρέχοντας τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη επανεκκίνηση του αθλητισμού ;
2.Να στηριχθούν ΤΩΡΑ οι παίκτες, οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους, όσον αφορά το εισόδημα και την ασφάλισή τους ;
ΚΚΕ: Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ήταν η απάντησή σας κ. Υπουργέ!
Αποφεύγεται να δώσετε απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα που θέτει ο αθλητικός κόσμος, με τα οποία εναρμονίζεται πλήρως το ΚΚΕ.
Που το πάτε κύριε υπουργέ ; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παίζεται με ζωές, το μέλλον των αθλητών, με τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ;
Και όλα αυτά έχουν προστεθεί στη συστηματική υποβάθμιση του σύγχρονου λαϊκού δικαιώματος στον αθλητισμό.
Ο ασφυκτικός έλεγχος σωματείων και ομοσπονδιών με το Μητρώο και τις γνωστές άκρως αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, όπως η πρόσφατη τροπολογία, για ηλεκτρονικές συνελεύσεις και ψηφοφορίες στις επικείμενες εκλογές, αλλαγές στις εφορευτικές επιτροπές, που δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Μ’ έναν σμπάρο, λοιπόν, πολλά τρυγόνια. Θέλετε αθλητισμός με κλειστά γήπεδα – κολυμβητήρια μέχρι να εξαφανιστούν οι μικρότερες ομάδες, και τα ποντίκια του χρήματος να κάνουν πάρτι, ανοιχτό το πεδίο της αθλητικής αγοράς για επενδυτικά σχέδια, εξασφάλιση «προθύμων» στελεχών στις ομοσπονδίες που θα προωθούν την επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό!!
Τώρα, να έρθω στο φλέγον ζήτημα της επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Το άνοιγμα ολίγων ημερών πριν ξαναβάλετε τον αθλητισμό σε lockdown, έδειξε ότι το μπαλάκι των υγειονομικών πρωτοκόλλων το πετάξατε σε αθλητές, γονείς και σωματεία.
Τα σωματεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις και τις ανάγκες επανεκκίνησης της δραστηριότητάς τους.
Για παράδειγμα,
1.Προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία των πισινών με 4 αθλητές στη διαδρομή αντί για 20 πριν την πανδημία. Αυτό συνιστά υψηλό κόστος που θα το επωμιστούν οι γονείς. Δηλαδή, επί της ουσίας οι 4 αθλητές καλούνται να πληρώνουν το κόστος των 20 αθλητών.
2.Καλούνται να επωμιστούν το κόστος για τα διαγνωστικά τεστ, καθώς, μολονότι σωστά προβλέπεται υποχρεωτικό τεστ κάθε εβδομάδα, το κράτος δεν τα καλύπτει δωρεάν και ο ΕΟΔΥ κάνει ένα μόνο τεστ δωρεάν και εκ των πραγμάτων κατευθύνονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή, 20 ευρώ ανά τεστ rapid X 4 φορές/εβδομάδα = 80 ευρώ το μήνα. Αν πρόκειται για 2 παιδιά 160 ευρώ και για πολύτεκνους 250 ευρώ.
3.Ανασταλτικός παράγοντας για την επαναλειτουργία των σωματείων είναι και τα -έτσι κι αλλιώς- δυσβάσταχτα μισθώματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις π.χ. στα κολυμβητήρια το κόστος χρήσης κυμαίνεται από 15 έως 20 ευρώ τη διαδρομή. Προσθέστε, την ανάγκη να καλυφθούν τα έξοδα που τρέχουν (ενοίκια, φυσιοθεραπευτές, οδοιπορικά, λογαριασμοί κ.ά.), ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ενώ θα έπρεπε η ίδια η πολιτεία, για τα δικά της κολυμβητήρια, να απαλλάξει τα σωματεία από μισθώματα ή να κάνει γενναία μείωσή τους.
Αντίστοιχα προβλήματα προκύπτουν και σε άλλα αθλήματα, μικρότερων κατηγοριών που πρόκειται να ξεκινήσουν, όπως π.χ. η έναρξη της Γ’ Εθνικής στο ποδόσφαιρο, που χιλιάδες εργαζόμενοι παίκτες και προπονητές είναι χωρίς εισόδημα 4 μήνες, αντιμετωπίζουν σημαντικά βιοποριστικά προβλήματα, χωρίς να έχει δοθεί λύση από τη μεριά της κυβέρνησης. Το ίδιο συμβαίνει στην Α2 στο μπάσκετ, το βόλεϊ και άλλα αθλήματα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για την επανεκκίνηση του αθλητισμού ώστε:
Να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα και τα μέσα προστασίας, αντίστοιχα με εκείνα που ελήφθησαν των μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, χωρίς επιβάρυνση των σωματείων, των αθλητών και των γονιών. Η πολιτεία, για τις δικές της αθλητικές εγκαταστάσεις να απαλλάξει τα σωματεία από μισθώματα ή να κάνει γενναία μείωσή τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κουφοντίνας: «Όχι» από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας στο αίτημα για μεταγωγή