ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόμμα ΝΙΚΗ: Αντιπροσωπία της ΝΙΚΗΣ έδωσε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση Μπελέρη, μετά από οδοιπορικό τιμής στη Β. Ήπειρο

Τα συστημικά ΜΜΕ πρόβαλλαν μόνο τη συμμετοχή Μπακογιάννη - Ζέρβα στο συλλαλητήριο, και αποσιώπησαν την αντιπροσώπευση της ΝΙΚΗΣ

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

NIKH – Βόρεια Ήπειρος: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Χειμάρρας το απόγευμα της Δευτέρας για να διαδηλώσει, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στις αυθαιρεσίες του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας του Έντι Ράμα. Έλληνες μειονοτικοί, με πλακάτ και πανό στα χέρια, ένωσαν τις φωνές τους, ζητώντας την αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντυ Μπελέρη και την άμεση ανάληψη των καθηκόντων του.

Τα συστημικά ΜΜΕ της Ελλάδας κάλυψαν τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τον σύλλογο «Ομόνοια» στη Χειμάρρα, με μοναδική πρόθεση να υπερπροβάλουν τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, αποσιωπώντας πλήρως το γεγονός ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν στελέχη του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κόμματος ΝΙΚΗ, ενώ κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν έδωσε το παρόν.

Συγκεκριμένα, στην αντιπροσωπία της ΝΙΚΗΣ συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Ιντζές, Αντιστράτηγος ε.α., Επικεφαλής της Θεματικής Ομάδας Άμυνας της ΝΙΚΗΣ και υποψήφιος βουλευτής Πιερίας, ο κ.Γεώργιος Καλλιντέρης, Συντονιστής Περιφέρειας Ηπείρου της ΝΙΚΗΣ, υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο Κόνιτσας, ο κ. Σπήλιος Τυροπάνης, Γραμματέας Τοπικής Κοινότητας ΝΙΚΗΣ Ιωαννίνων και υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων, καθώς και ο κ. Δημήτριος Γκιουζέλης, υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι – δηλαδή – της κεντρικής πολιτικής σκηνής της Ελλάδας, και όχι απλοί απεσταλμένοι της αυτοδιοίκησης όπως είναι ο κ. Μπακογιάννης και ο κ. Ζέρβας, μόνο και μόνο επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να υποβαθμίσει το ζήτημα Μπελέρη, και να ασκεί πιέσεις μόνο σε επίπεδο ΕΕ και δημάρχων.

Και μάλιστα δημάρχων που εδώ και χρόνια ήταν «εξαφανισμένοι» στα ζητήματα της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία, και ξαφνικά σήκωσαν «λάβαρο»… αντίστασης στις παρανομίες του Ράμα, προσποιούμενοι πως διαθέτουν ευαισθησία στον πολιτικό διωγμό που υφίσταται η ελληνική μειονότητα.

Η αντιπροσωπία της ΝΙΚΗΣ χαιρέτισε θεσμικά τον πρόεδρο της «Ομονοίας» κ. Βασίλη Κάγιο, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας της ΝΙΚΗΣ αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Ιντζές προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Ως εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ (και του Προέδρου της Δημητρίου Νατσιού) θα ήθελα να απευθύνω έναν θερμό χαιρετισμό σε όλους τους Ομογενείς μας Βορειοηπειρώτες. Ο σκοπός της παρουσίας μας σήμερα είναι να διακηρύξουμε ότι η λειτουργία ενός κράτους δικαίου και η εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδος. Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός του πολιτικού δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι  αποτελεί την ουσία μίας δημοκρατίας και δεν θα πρέπει να παραβιάζεται σε καμία περίπτωση, πόσο μάλλον όταν στην περίπτωση του Φρέντυ Μπελέρη δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου. Η κοινωνία της Χειμάρρας στις 14 Μαϊου αποφάσισε. Θέλουμε για δήμαρχο τον Φρέντυ Μπελέρη».

Οδοιπορικό ουσίας στην αγωνιζόμενη Β. Ήπειρο

Η αντιπροσωπία της ΝΙΚΗΣ, σε αντίθεση με τους περαστικούς «κομήτες» της τοπικής αυτοδιοίκησης που χρησιμοποιούν το ζήτημα Μπελέρη για ίδιον όφελος ενόψει Δημοτικών εκλογών, πραγματοποίησε μια επίσκεψη ουσίας στον ιερό τόπο της Βορείου Ηπείρου, που αντιθέτως με τους Μπακογιάννη και Ζέρβα, δεν ξοδεύτηκε σε λίγα στιγμιαία επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» μπροστά από μία κάμερα. Μάλιστα η ομάδα στελεχών της ΝΙΚΗΣ πραγματοποίησε οδοιπορικό στη Βόρειο Ήπειρο, με συναντήσεις και προσκυνήματα υψηλού συμβολισμού.

Συγκεκριμένα, πριν από την παρουσία της αντιπροσωπίας της ΝΙΚΗΣ στη συγκέντρωση για τον Φρέντι Μπελέρη, είχε προηγηθεί επίσκεψη στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο των Ηρώων Πεσόντων του 1940 στους Βουλιαράτες και απόδοση φόρου τιμής στον τάφο του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ενός ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για να κρατήσει ζωντανό το Ελληνικό στοιχείο της πολύπαθης Βόρειας Ηπείρου, κι όμως οι ελληνικές κυβερνήσεις αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για τη δικαίωσή του, για να μην διαταραχθούν οι διμερείς… σχέσεις.

Επιπλέον, η αντιπροσωπία της ΝΙΚΗΣ επισκέφθηκε και το πατρικό του αδικοχαμένου Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε στη Χειμάρρα το 2010 από Αλβανούς εθνικιστές που προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τους Χειμαρριώτες και να απαγορεύσουν την ελεύθερη ομιλία της ελληνικής γλώσσας. Εκεί τα στελέχη της ΝΙΚΗΣ βρέθηκαν με τους χαροκαμένους γονείς του Αριστοτέλη, τον κύριο Ηλία και την κυρία Αναστασία, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την ηρωική κληρονομιά που φέρει ο αγώνας αυτής της οικογένειας. Οι γονείς του Αριστοτέλη συνομίλησαν τηλεφωνικώς και με τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρη Νατσιό.

Ο τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού – όπως είπαμε – ήταν η συμμετοχή της αντιπροσωπίας της ΝΙΚΗΣ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Φρέντυ Μπελέρη. Η όλη παρουσία των στελεχών της ΝΙΚΗΣ σε σημεία «σταθμούς» για την τιμή προς την ομογένεια, ήταν ένα ουσιώδες μήνυμα συμπαράστασης στα βάσανα των ομογενών, και μια υπόσχεση πως η ΝΙΚΗ θα σταθεί εμπόδιο στα ανίερα πολιτικά παιχνίδια με την ομογένεια, από «παίκτες» εκτός και εντός συνόρων.

Και αν τα ελληνικά ΜΜΕ, αποσιώπησαν αυτήν την επίσκεψη για να στρέψουν τα «φώτα» προς τους δημάρχους της κομματοκρατίας, οι ίδιοι οι ομογενείς αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα ποιοι αφουγκράζονται τα προβλήματά τους και ποιοι είναι «περαστικοί» από τη Χειμάρρα…

Η αντιπροσωπία της ΝΙΚΗΣ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του Φρέντυ Μπελέρη:

Φωτογραφίες από τους σταθμούς του οδοιπορικού της αντιπροσωπίας της ΝΙΚΗΣ στη Β. Ήπειρο:

 

Exit mobile version