Κορονοϊός: 6 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κολλήσετε την μετάλλαξη όμικρον
Ο κορονοϊός και η μετάλλαξη όμικρον συνεχίζουν να αποτελούν μεγάλο πρόβλημα και αυτοί είναι οι 6 λόγοι που δεν πρέπει να κολλήσετε αυτή την περίοδο!Κορονοϊός: Η μετάλλαξη όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται με τα κρούσματα του Covid-19 να σπάνε καθημερινά κάθε ρεκόρ και να δημιουργούν έντονο πονοκέφαλο στις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.
Μπορεί η συγκεκριμένη μετάλλαξη να δίνει την εικόνα μιας εποχικής γρίπης, κάτι που σημείωσε σε δηλώσεις του και ο Μπιλ Γκέιτς, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει.
Τα ήπια συμπτώματα σε συνδυασμό με την γρήγορη ανάρρωση των ασθενών, έχουν δώσει την εντύπωση πως η μετάλλαξη όμικρον αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να νοσήσουν όλοι από τον ιό και να χτίσουν αντισώματα.
Μια έρευνα όμως από το Reuters έρχεται για να ανατρέψει τα πάντα, μιας και οι ειδικοί καλούν τον κόσμο να μην εφησυχάζεται από την εμφάνιση της όμικρον.
Πιο συγκεκριμένα μέσα από την έρευνα γίνονται ξεκάθαροι οι έξι λόγοι που κανένας πολίτης δεν πρέπει να κολλήσει την περίοδο αυτή.
Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι 6 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κολλήσετε την μετάλλαξη όμικρον:
1. Κίνδυνος σοβαρής νοσηλείας
Παρότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης χαρακτηρίζονται ως ήπια και περιορίζονται πονόλαιμο ή ρινική καταρροή, δεν σημαίνει πως αποκλείουν την πιθανότητα μιας σοβαρής νοσηλείας.
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ιταλία, υπάρχει μεγάλο κίνδυνος πολλοί ασθενείς να νοσήσουν σοβαρά από την όμικρον, με αποτέλεσμα η υγεία τους να διατρέξει μεγάλο κίνδυνο.
Δεν αποκλείεται μάλιστα η μετάλλαξη να οδηγήσει και στην εισαγωγή σε κάποια μονάδα εντατικής θεραπείας με τον ειδικό σε ιούς Μισέλ Νουσεντζβάιγκ του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ, να καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.
2. Υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης
Φυσικά ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι η πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με την μετάλλαξη να μην έχει την ίδια ήπια επίδραση στον οργανισμό τους.
3. Μικρός αριθμός φαρμάκων
Ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα είναι ο περιορισμένος αριθμός φαρμάκων καθώς είναι γνωστό πως τόσο το εμβόλιο όσο και τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν έχουν απάντηση στην μετάλλαξη όμικρον.
Αποτέλεσμα αυτού του φαρμακευτικού κενού, είναι η επιλογή που κάνουν οι γιατροί στην χορήγηση των φαρμάκων, η οποία και γίνεται «με δελτίο».
4. Άγνωστο οι επιδράσεις της όμικρον στο μέλλον
Άγνωστος παραμένει ο βαθμός στον οποίο μπορεί να ισχυροποιηθεί η όμικρον στο μέλλον και σε τι αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια πιθανότητα.
Η μετάλλαξη μπορεί να πάρει γρήγορα μια άλλη μορφή που μπορεί να αποδειχθεί πιο επιθετική για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλάζοντας όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.
5. Γεμάτα νοσοκομεία
Γεμάτα είναι τα νοσοκομεία όλων των χωρών, πόσο μάλλον της Ελλάδας, με το ΕΣΥ να βουλιάζει και χιλιάδες υγειονομικούς να βρίσκονται σε αναστολή.
Έτσι, το νοσήσει κάποιος βαριά τη δεδομένη στιγμή θα τον θέσει σε μεγάλο κίνδυνο και θα επιβαρύνει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τα νοσοκομεία της χώρας.
6. Αύξηση των κρουσμάτων ισούται με αύξηση των παραλλαγών
Η μετάλλαξη παραμένει ακόμη και για την επιστημονική κοινότητα ένα μυστήριο, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως αυτή μπορεί να εξελιχθεί.
Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των κρουσμάτων ισούται με αύξηση των παραλλαγών της όμικρον.
Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Χο, καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia τόνισε πως ο Covid-19 έχει προκαλέσει αρκετές εκπλήξεις από την ημέρα της εμφάνισης του και δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια η εξελικτική του τροχιά.