Κορονοϊός: Αυτές οι τροφές προστατεύουν και θωρακίζουν τον οργανισμό!
Οι τροφές που «θωρακίζουν» το ανοσοποιητικό και προστατεύουν από τον κορονοϊό.Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση πολλών ιών και φυσικά και του κορονοϊού, αφού λειτουργεί ως «ασπίδα» του οργανισμού.
Ένας από τους βασικότερους τρόπους αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας. Πώς όμως μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας μέσω των σωστών διατροφικών επιλογών;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Τι λέει ο ΠΟΥ για τα σκυλιά
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D: Ο ρόλος της βιταμίνης D είναι πολύ σημαντικός για την προστασία του ανοσοποιητικού. Βιταμίνη D περιέχουν μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός τα αβγά, το μουρουνέλαιο κ.ά. Σημαντική επίσης είναι και η έκθεση στον ήλιο – προσώπου και χεριών- για 10-15 λεπτά την ημέρα για την επαρκή σύνθεση των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη D.
Γιαούρτι, κεφίρ, προβιοτικά: Σημαντική είναι και η συμβολή γιαουρτιού και κεφίρ και γενικά τροφών πλούσιων σε προβιοτικά.
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: Ένας τρόπος για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας είναι να εντάξετε στο καθημερινό διατροφικό πλάνο τροφές με βιταμίνη C όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, φράουλες, γκρέιπ φρουτ, πιπεριές κ.ά. Η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων καταπολεμώντας τις λοιμώξεις αποτελεσματικά.
Πηγή: olivemagazine.gr