ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Αττική: «Σκληρό» lockdown άμεσα! Κλείνουν τα πάντα για 2 εβδομάδες! Τι γίνεται με σχολεία, λιανεμπόριο!

Κορονοϊός – Αττική: Τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες, ανακοινώνονται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για lockdown στην Αττική.

Κορονοϊός-Αττική
Κορονοϊός-Αττική
Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορονοϊός – Αττική: Τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες, ανακοινώνονται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για lockdown στην Αττική.

Κορονοϊός – Αττική: Δεδομένο ένα ακόμα πιο σκληρό lockdown στην Αττική πλέον. Για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ελέγξει τον ιό και ετοιμάζει ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην οικονομία και στην ψυχολογία του κόσμου. Με όχημα πως ο ο κορονοϊός ασφαλώς είναι ακόμα εδώ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ποιος το ξεχνάει βέβαια είναι το θέμα…

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει προσπάθεια να πάμε σε μια καραντίνα όπως τον Μάριο. Αυτό δήλωσε άλλωστε και ο Βασίλης Κικίλιας: «Θα εισηγηθώ μοντέλο Μαρτίου». Άρα κακά τα ψέματα, μας έρχεται.

Είχε φανεί από την περασμένη εβδομάδα, όταν παίχτηκε το «έργο» των πολλών αντικρουόμενων φωνών στην επιτροπή των επιστημόνων. Αφού λοιπόν επικοινωνήθηκε προς τα έξω πως το… πάλεψαν οι αρμόδιοι, πλέον, θα πάμε στη λογική του «δεν πάει άλλο» και του «δεν έχουμε άλλη επιλογή», επειδή φυσικά «δεν έχουμε ακόμα ξεμπερδέψει με τον ιό».

Γνωστά οι λεκτικές επικαλύψεις στην επιβολή σκληρών μέτρων. Αυτός είναι ο λόγος εξάλλου που έχουμε και έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό όπου είναι παρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτά λοιπόν αναμένεται να είναι κλειστά σχολεία και κλειστό λιανεμπόριο.

Θα έρθει δηλαδή το τέλος του click away. Στα σχολεία για την ώρα σε τηλεκπαίδευση είναι μόνο τα λύκεια.  Πλέον πάμε για κλείσιμο τόσο της δευτεροβάθμιας, όσο και τις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν αποκλείεται αυτή να επιβληθεί από τις 18:00 και μετά στην Αττική όλες τις μέρες. Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή αυτό το μέτρο ισχύει μόνο για Σάββατο και Κυριακή.

Η συζήτηση ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους και την πολιτεία αναμένεται να είναι ευρεία. Ας υπενθυμίσουμε όμως πως το μοντέλο Μαρτίου είχε ανοιχτά μόνο φαρμακεία και σούπερ μάρκετ. Είναι σαφές πως στόχος είναι να μην κυκλοφορεί τίποτε. Ο κόσμος έχει… απορρίψει το δεύτερο lockdown. Κακά τα ψέμματα. Η κόπωση από την «κλεισούρα» είναι τεράστια. Και δεν πείθετε πλέον εύκολο από όσους και να βγουν και να δηλώνουν πως πρέπει να προλάβουμε το τρίτο κύμα.

Exit mobile version