ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Δεν κολλάει από το νερό αλλά

Κορονοϊός: Με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό SARS-COV-2 για τα συστήματα ύδρευσης είναι χαμηλός». «Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορονοϊός SARS-COV-2 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή...

covid-19
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Κορονοϊός: Με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό SARS-COV-2 για τα συστήματα ύδρευσης είναι χαμηλός».

«Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι ο κορονοϊός SARS-COV-2 πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού. Τα διατιθέμενα προς το παρόν δεδομένα δεν τεκμηριώνουν επαρκώς ότι ο ιός επιβιώνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης ή στα υγρά απόβλητα», σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, για την αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου θα πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία των συστημάτων ύδρευσης από μολύνσεις/ρυπάνσεις.

«Οι υπεύθυνοι ύδρευσης οφείλουν καθημερινά να ελέγχουν την παρουσία υπολειμματικού χλωρίου σε ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης και συνιστάται εντός της ημέρας ο έλεγχος να γίνεται περισσότερες από μία φορές», τονίζει το υπουργείο.

Exit mobile version