ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός εμβόλια: Καταγγελία από Ιατρείο για οξεία περικαρδίτιδα 20 μέρες μετά την 1η δόση

Μήνυμα που προκαλεί ανησυχία σε όλους όσοι δεν έχουν δει με καλό μάτι τα εμβόλια, ασχέτως αν ο κορονοϊός ενδεχομένως να αποδειχθεί πιο επικίνδυνος
Κορονοϊός εμβόλια: Καταγγελία από Ιατρείο για οξεία περικαρδίτιδα 20 μέρες μετά την 1η δόση

Κορονοϊός: Περιστατικό που φέρεται να συνδέεται με το εμβόλιο κατά της Covid-19 καταγράφηκε στην Ορεστιάδα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα του ιατρείου του καρδιολόγου Απόστολου Αλεξούδη στο Facebook, έγινε η σχετική αναφορά.

«Οξεία περικαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό COVID στις 20 μέρες μετά την πρώτη δόση σε ασθενή 22 ετών – ασθενής σε άριστη κατάσταση εκτός από θωρακαλγία και χαρακτηριστικό ήχο τριβής».

Αυτό ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στη συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook και, όπως είναι φυσικό, προκαλεί ανησυχία σε όλους όσοι δεν έχουν δει με καλό μάτι τα εμβόλια, ασχέτως αν ο κορονοϊός ενδεχομένως να αποδειχθεί πιο επικίνδυνος.

Αναφορικά με την εμφάνιση περικαρδίτιδας (και μυοκαρδίτιδας), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ εστιάζει στο διάστημα των επόμενων επτά ημερών, έπειτα από την πρώτη ή τη δεύτερη δόση των mRNA εμβολίων.

Ο κίνδυνος παρουσίας τέτοιων συμπτωμάτων αυξάνεται σε:

  • Άνδρες
  • Νεότερες ηλικίες

Κορονοϊός, εμβόλιο και περικαρδίτιδα

Μιας και έγινε αναφορά στο περιστατικό στην Ορεστιάδα, αφού εκφράσουμε την ευχή να πάνε όλα κατ’ ευχήν με τον νεαρό, παραθέτουμε κάποιες πληροφορίες για την περικαρδίτιδα, όπως έχουν μεταφερθεί στο διαδίκτυο.

Πρόκειται καταρχήν για μια φλεγμονή του περικαρδίου, τα βασικότερα συμπτώματα της οποίας είναι:

  • Δύσπνοια
  • Πόνος στο στήθος
  • Αίσθημα γρήγορου καρδιακού ρυθμού

Είθισται να εμφανίζεται πιο συχνά έπειτα από τη δεύτερη δόση και εντός επτά ημερών, όμως σε κάποιους παρουσιάζεται ακόμα και μετά από μήνα.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και ανταποκρίνονται καλά στη συντηρητική θεραπεία.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τον ντόρο που προκάλεσε η είδηση περί ανακάλυψης νέου ιού στην Ιαπωνία.

 

Δείτε την προαναφερθείσα ανάρτηση:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός εμβόλια: Καταγγελία από Ιατρείο για οξεία περικαρδίτιδα 20 μέρες μετά την 1η δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.