Κορονοϊός: Η σεζόν ξεκινάει και το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο αναμένεται να βάλει «ταφόπλακα» στις ακαδημίες και τον αθλητισμό στους νέους.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα, τα οποία έχουν κυρίως τον χαρακτήρα «τιμωρίας» σε όσους δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς αυξάνουν την πίεση ακόμα και στα παιδιά.
Κι αυτό, γιατί τα παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών που θέλουν να πάνε σε κάποιο άθλημα, θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα, ενώ αυτά που είναι 15 με 18 ετών θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές σε rapid test.
Κάτι τέτοιο όπως είναι λογικό θα πλήξει οικονομικά τους γονείς, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ένα ποσό από 40 εως 80 ευρώ το μήνα (ανάλογα την ηλικία), με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται σημαντικά. Με αυτό τον τρόπο μπαίνει αυτόματα «εμπόδιο» στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και δεν θα μπορούν λόγω της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ακόμα και εμβολιασμένοι γονείς αντιδρούν σε αυτά τα νέα μέτρα, θεωρώντας ότι είναι ιδιαίτερα υπερβολικά και έχουν ως μοναδικό σκοπό να πιέσουν ακόμα παραπάνω προκειμένου να προβούν σε εμβολιασμό ακόμα και τα παιδιά που δεν το έχουν κάνει.
Κι όλα αυτά, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, εκεί όπου δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί αναφορικά με το μάθημα της γυμναστικής και τι προϋποθέσεις θα υπάρξουν.
Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις σε αρκετούς κλάδους όπου ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός είναι ιδιαίτερα έντονες και αυξάνονται όσο περνάνε οι μέρες. Την Κυριακή (29/8) μάλιστα πραγματοποιήθηκαν και μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από πολίτες που διατράνωσαν το δικαίωμα να επιλέγουν εκείνοι το αν θα προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά του Covid-19 και όχι με το… ζόρι..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορονοϊός: 2.343 κρούσματα, 338 στις ΜΕΘ, οι 29 εμβολιασμένοι
Με μεγάλη συμμετοχή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού