ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 – Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και για τους 30-34

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Το δικαίωμα να εμβολιαστούν και τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν από το βράδυ της Παρασκευής (28/5). Κορονοϊός – Εμβόλιο: Άνοιξε αργά το βράδυ της Παρασκευής (28/5) στην πλατφόρμα emvolio.gr η δυνατότητα για ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 18 ετών. Η ηλικιακή αυτή ομάδα θα κάνει το μονοδοσικό...
Κορονοϊός – Εμβόλιο: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18  – Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και για τους 30-34

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Το δικαίωμα να εμβολιαστούν και τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν από το βράδυ της Παρασκευής (28/5).

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Άνοιξε αργά το βράδυ της Παρασκευής (28/5) στην πλατφόρμα emvolio.gr η δυνατότητα για ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 18 ετών. Η ηλικιακή αυτή ομάδα θα κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από εκεί και πέρα οι ηλικίες 30-34 ετών μπορούν πλέον να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα που είναι διαθέσιμα στη χώρα, δηλαδή, AstraZeneca, Moderna, Pfizerμ και Johnson & Johnson.

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Οι ηλικίες που εμβολιάζονται αυτήν την περίοδο

Να θυμίσουμε ότι από την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις 21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Το τελευταίο διάστημα οι εμβολιασμοί κατά του covid-19 στην Ελλάδα προχωρούν με ικανοποιητικούς . Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρούν αρκετά γρήγορα. Κάτι που διαπιστώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους ως τις 28 Μαΐου 2021, μέχρι και χθες δηλαδή 5.402.105
ήταν οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στην χώρα. Ειδικότερα 3.532.565 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση και 1.967.849 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί πολιτών.

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Πώς προγραμματίζω ραντεβού
-Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

-Έπειτα από σύνδεση με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.

-Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

-Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κ.λπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Οδηγίες για την ημέρα του ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

  • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
  • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
  • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμαρά – Ολυμπιακός: Η συμπεριφορά του «φωτογραφίζει» μεταγραφή – Απλησίαστα τα 15 εκατομμύρια!

Ελληνοτουρκικά – Τούρκος διπλωμάτης «τρέλανε» τους Τούρκους: «Παραμύθι η Γαλάζια Πατρίδα»

Διούδης: Ο Παναθηναϊκός «ακούει» προτάσεις- Έχει βρεθεί ο επόμενος «Νο1»!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλιο: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 – Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και για τους 30-34», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.