ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Σε δύο μήνες έρχεται και στην Ελλάδα (vid)

Σε περίπου δύο μήνες αναμένεται να παραληφθεί από την Ελλάδα το εμβόλιο κατά της πανδημίας του COVID-19.
Κορονοϊός – Εμβόλιο: Σε δύο μήνες έρχεται και στην Ελλάδα (vid)

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Ενθουσιασμό κι αισιοδοξία σε ολόκληρο τον πλανήτη η είδηση ότι σύντομα η ανθρωπότητα θα έχει στα χέρια της το εμβόλιο κατά της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19.

Μάλιστα το εμβόλιο -το οποίο θα χορηγείται δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες- αναμένεται να παραληφθεί από την χώρα μας σε περίπου δύο μήνες!

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα θα παραλάβει 25 εκατομμύρια τέτοια εμβόλια προκειμένου να καλυφθεί ολόκληρος ο πληθυσμός.

Να εξηγήσουμε ότι ουσιαστικά μιλάμε για 12,5 εκατομμύρια ωστόσο επειδή αφορούν διπλές δόσεις, γι αυτό και ο αριθμός διπλασιάζεται.

Έτσι αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, οι πρώτο εμβολιασμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα μέσα του Ιανουαρίου του 2021.

Προτεραιότητα θα έχουν τα γηροκομεία, οι πολίτες άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα και φυσικά το προσωπικό των νοσοκομείων και των κλινικών προκειμένου να θωρακιστούν κατά του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής το εμβόλιο για τον κορονοϊό παράγει η αμερικανική εταιρεία Pfizer στην οποία CEO είναι ο Έλληνας Αλβέρτος Μπουρλά, ωστόσο το επόμενο διάστημα και άλλες φαρμακευτικές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην διάθεσή του στις παγκόσμιες αγορές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλιο: Σε δύο μήνες έρχεται και στην Ελλάδα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.