ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: «1 ή 2 στους 20 που εμβολιάζονται, ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα»

Για πολλά θέματα μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και αναφέρθηκε στον κίνδυνο, που έχουν οι εμβολιασμένοι.
Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: «1 ή 2 στους 20 που εμβολιάζονται, ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα»

O πρόεδρος του Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος περιέγραψε τι συμβαίνει με τους εμβολιασμένους, που νοσούν βαριά ή και φτάνουν μέχρι τον θάνατο.

Μιλώντας στο Mega αρχικά ανέφερε: «Από όλους όσους εμβολιαζόμαστε ένα ποσοστό δεν αποκτά άμυνα. Στους 20 που εμβολιάζονται, ο ένας ή οι δύο ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα. Αυτοί όταν εκτεθούν στον ιό είναι ουσιαστικά ανεμβολίαστοι. Για αυτό λέγαμε ότι πρέπει να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Υπάρχουν και οργανισμοί που ακόμα και με την 3η δόση δε θα αποκτήσουν άμυνα.

Μπορεί κάποιος να κάνει εξέταση για να δει ποια είναι η άμυνά του, αλλά δεν είναι ακριβές το αποτέλεσμα πάντα, για αυτό δεν το συστήνουμε. Για το τείχος ανοσίας δεν αρκεί να χτιστεί σε βάθος χρόνου. Το 85% πρέπει να το πιάσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα για να είναι ισχυρό», σχολίασε.

Τόνισε πως είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση οι άνω των 65 ετών, ενώ σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ανέφερε: «Χρειάζεται να κάνουμε προσπάθεια να περιορίσουμε την κυκλοφορία του ιού. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να επιβληθούν περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους».

Επίσης, αναφέρθηκε στην επιστράτευση των γιατρών. Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Open, τόνισε πως στα σκαριά είναι νέα επιστράτευση γιατρών.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε: «Ενδεχομένως να κληθούν. Οι συζητήσεις που έχουμε με το υπουργείο δε λένε ότι θα υπάρξει σήμερα ενέργεια. Υπάρχει προσπάθεια να το αποφύγουμε».

«Οι ανάγκες δεν είναι σταθερές. Είναι ποιοτικές και όχι ποσοτικές, αλλά και μεταβαλλόμενες. Πρέπει να περιμένουμε τρεις ημέρες, και κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστεί να γίνει η επιστράτευση. Εχθές που είχαμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι ανάγκες μειώθηκαν. Αν έρθουν τώρα τρεις άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν σε ΜΕΘ αυτοί αξίζουν σαν 15 άλλους ανθρώπους με ειδικότητα. Τους βρίσκουμε σταδιακά αυτούς τους ανθρώπους και για αυτό λέμε ότι χρειάζεται υπομονή για λίγες ημέρες. Καθημερινά προσθέτουμε στελέχη υψηλής επιστημονικής αξίας στο σύστημα από την Πέμπτη» συμπλήρωσε.

«Υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο και οι στρατιωτικοί γιατροί»

«Οι στρατιωτικοί γιατροί είναι μαζί με τους υγειονομικούς και υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο. Οι γιατροί είναι γιατροί οπουδήποτε και αν εργάζονται. Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους γιατρούς και σε όσους εργάζονται σε χώρους που παρέχουν υπηρεσίες υγείας υπάρχει για την προστασία των ασθενών τους», συμπλήρωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία
Κοινωνία: Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Οι χρεώσεις κατανάλωσης παραμένουν - για την ώρα ίδιες - αλλά αυξάνεται το πάγιο ύδρευσης και προστίθεται νέο πάγιο αποχέτευσης

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Μετά το φιάσκο του ΕΛΓΑ, «σύνθημα» για συνέχιση του αγώνα - Ανοιχτοί δρόμοι τα Χριστούγεννα, αλλά τα τρακτέρ θα παραμείνουν

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Λιμενικού, Κωνσταντίνος Καραγάτσος, εξήγησε με στοιχεία το φιάσκο διαχείρισης σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Οι συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ έμαθαν τι είπε ο κ. Παπασταύρου πριν καν τα πει- Η Μιλένα Αποστολάκη κατήγγειλε το απίστευτο περιστατικό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

Από την «κατήχηση» του διαδικτύου στα σκαλοπάτια της ενορίας - Η Associated Press μιλά για «δεύτερο κύμα» Αμερικανών που γεμίζει τους ναούς

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Μόνο ότι οι αγρότες ήρθαν αν κλέψουν το... πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είπε ο πρωθυπουργός - Σιγοντάρισμα στην προπαγάνδα και ο Τασούλας

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Σε «game changer» εξελίσσεται η εκλογική απήχηση της Μαρίας Καρυστιανού - Οργή, φόβος και παραίτηση τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Κοινωνία