ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Υποχρεωτική 3η δόση παρά τις αντιδράσεις

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει υποχρεωτική και την 3η δόση του εμβολίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.
Κορονοϊός: Υποχρεωτική 3η δόση παρά τις αντιδράσεις

Κορονοϊός: Τη στιγμή που τα κρούσματα στην Ελλάδα χτύπησαν και χθες (14/11), «κόκκινο», η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως δεν πτοείται από τις αντιδράσεις και σκέφτεται να κάνει υποχρεωτική την 3η δόση του εμβολίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο τραπέζι εκτός από το lockdown στους ανεμβολίαστους, φαίνεται πως έχει πέσει το σενάριο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και με την 3η δόση.

Μάλιστα, η αυριανή ημέρα (Τρίτη, 16/11) αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη καθώς θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα δώσει το παρών, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι σκέψεις που υπάρχουν, αφορούν στο σενάριο η Ελλάδα να ακολουθήσει τα χνάρια της Γαλλίας σχετικά με την υποχρεωτική χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου, στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 65 ετών.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει πράξη, το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, θα έχει ημερομηνία λήξης πέντε εβδομάδες μετά την παρέλευση εξαμήνου από την τελευταία δόση του εμβολίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με την εφαρμογή αυτού του μέτρου, ήταν και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, που δεν απέκλεισε να υπάρξει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά των πολιτών.

Με αυτόν τον τρόπο κι ενώ οι φωνές κατά της υποχρεωτικότητας αυξάνονται και δυναμώνουν η Ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται για υποχρεωτική 3η δόση αρχικά τους άνω των 65 ετών και έπειτα καθολικά. Μάλιστα η 3η δόση διαρρέεται πως θα είναι να συνδεδεμένη με την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Υποχρεωτική 3η δόση παρά τις αντιδράσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.