ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Καθυστερεί η συνεδρίαση των ειδικών – Στις 19:00 οι ανακοινώσεις

Κορονοϊός: Η συνεδρίαση των ειδικών λοιμωξιολόγων , που έχει ξεκινήσει από τις 13:30 και έτσι οι ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων πηγαίνει από τις 18:00 στις 19:00.
Κορονοϊός: Καθυστερεί η συνεδρίαση των ειδικών – Στις 19:00 οι ανακοινώσεις

Κορονοϊός: Η συνεδρίαση των ειδικών λοιμωξιολόγων , που έχει ξεκινήσει από τις 13:30 και έτσι οι ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων πηγαίνει από τις 18:00 στις 19:00.

Κορονοϊός: Στο επίκεντρο βρίσκεται η συζήτηση για τα σχολεία, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και το λιανεμπόριο. Έτσι, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στις 19:00 τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Σημείο-κλειδί για την επιτροπή είναι τα self test και πότε θα έρθουν στη χώρα μας, ώστε να ξεκινήσει και το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το iefimerida.gr τα τρία μέτρα προς χαλάρωση είναι τα εξής:

-Από το Σάββατο 3 Απριλίου απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων
-Ανοιγμα Λυκείων μόνο με διενέργεια self test
-Ανοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, πιθανότατα μέσω click inside

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ζητήματα πάνω στο τραπέζι και εξετάζονται ενδελεχώς όλες οι λεπτομέρειες προκειμένου να προκύψουν οι εισηγήσεις προς την κυβέρνηση. Σε περίπτωση που το λιανεμπόριο ανοίξει με click inside, τότε θα ενεργοποιηθεί το SMS στο 13032, ο καταναλωτής θα πρέπει να στέλνει μήνυμα για να κάνει τα ψώνια του και αυτό θα έχει πιθανότατα διάρκεια 3 ώρες.

Την ίδια ώρα πάντως υπάρχουν και ειδικοί που θεωρούν ότι το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξει με πιο προσεκτικό τρόπο, δηλαδή με click away. Ανοιχτό είναι ακόμη αν οι προτάσεις για το λιανεμπόριο θα αφορούν και τα μεγάλα πολυκαταστήματα ή malls.

Εάν η συνεδρίαση καταλήξει σε τελική εισήγηση, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε έτοιμος να κάνει ανακοινώσεις στις 18:00, που ούτως ή άλλως είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με τα λύκεια, θα ανοίξουν όταν έρθουν τα self tests. Είτε την επόμενη εβδομάδα, είτε στις 12 Απριλίου.

Για την εστίαση η συζήτηση έχει επικεντρωθεί για τις 15 Απριλίου, με άνοιγμα μόνο για εξωτερικούς χώρους.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Καθυστερεί η συνεδρίαση των ειδικών – Στις 19:00 οι ανακοινώσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.