ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια σε σχέση με τη μετάλλαξη Άλφα

Μελέτη δείχνει πως τα εμβόλια είναι ως και πέντε φορές λιγότερο αποτελεσματικά για την μετάλλαξη Δ σε σχέση με την Α.
Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια σε σχέση με τη μετάλλαξη Άλφα

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Μελέτη δείχνει πως τα εμβόλια είναι ως και πέντε φορές λιγότερο αποτελεσματικά για την μετάλλαξη Δ σε σχέση με την Α.

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Το εγκυρότατο περιοδικό Nature πριν από λίγες μέρες έφερε στην δημοσιότητα που σχετίζεται με τον Κορονοϊό και το εμβόλιο.

Ο Καθηγητής Οργανικής Χημείας-Φαρμακοχημείας του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κόκοτος, συνόψισε όσα προκύπτουν από αυτή.

Η ευαισθησία της μετάλλαξης δέλτα μελετήθηκε έναντι μονοκλωνικών αντισωμάτων εγκεκριμμένων για φαρμακευτική χρήση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αυτό που βρέθηκε είναι πως είναι πιο ανθεκτική έναντι ορισμένων μονοκλωνικών αντισωμάτων. Επίσης παρατηρήθηκε σε ανθρώπους που είχαν νοσήσει πως τα αντισώματα είναι τέσσερις φορές λιγότερα αποτελεσματικά προς αυτή, σε σχέση με την αντίστοιχη Α.

Ακόμη παρατηρήθηκε πως μια δόση εμβολίου, από το Pfizer ή το Astra Zeneca, δεν προστατεύει ενάντια της. Αντίθετα όταν οι πολίτες κάνουν και την δεύτερη δόση, είναι σε μεγάλο ποσοστό καλυμμένοι απέναντι στην μετάλλαξη.

Όμως μειώνεται η αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων στην Δέλτα, τρεις με πέντε φορές σε σχέση με την Άλφα. Γενικά οι μεταλλάξεις του ιού χαρακτηρίζονται από μεταλλάξεις σε ορισμένα αμινοξέα της πρωτεΐνης ακίδας του ιού.

Έτσι αλλάζει η δομή της ακίδας του ιού και γίνεται πιο δύσκολο για τα αντισώματα να την αναγνωρίσουν και να την καταπολεμήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Προσοχή σε αυτές τις σοβαρές παρενέργειες

Παναθηναϊκός: Μετά τον Πέρεθ στόπερ και αποχωρήσεις

Survivor : O Σάκης θα ανοίξει TikTok; Αμαν το πρώτο video

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια σε σχέση με τη μετάλλαξη Άλφα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.