ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα που έχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της Μετάλλαξης Όμικρον, τα οποία είναι τελείως διαφορετικά από άλλα στελέχη.
Κορονοϊός μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα που έχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον η οποία φαίνεται πως διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς και να προσβάλλει άτομα κάθε ηλικίας.

Ήδη χθες είχαμε τρίτο σερί «μαύρο» ρεκόρ με 28.828 νέα κρούσματα, τη στιγμή που 5 νέες μεγάλες μελέτες αποκαλύπτουν πως τα εμβόλια και τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν είναι αποτελεσματικά απέναντι στη μετάλλαξη όμικρον!

Ποια είναι όμως τα συμπτώματα αυτής της μετάλλαξης; Το θετικό είναι ότι όλες οι έρευνες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι προκαλεί ήπια συμπτώματα τα οποία μοιάζουν περισσότερο στο κοινό κρυολόγημα.

Αναλυτικά:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρό λαιμό
  • Πονοκέφαλο
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα

Κορονοϊός: Μάλιστα, μπορεί κάποιος να νοσήσει ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό, ενώ σε αντίθεση με τις προηγούμενες παραλλαγές, η απώλεια γεύσης και όσφρησης φαίνεται να είναι περισσότερο σπάνιο σύμπτωμα.

Κατά τα άλλα, όπως διαβάσατε στο Sportime, η κυυβέρνηση πήρε για άλλη μια φορά ανούσια και παράλογα μέτρα και τελικά το μόνο που καταπολεμά με επιτυχία είναι η μουσική!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα που έχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.