ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας

Διαβάστε αναλυτικά
Κορονοϊός: Μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας

Κορονοϊός: Η λήψη μέτρων επίσης υλοποιήθηκε με ταχύτατο ρυθμό στις περισσότερες χώρες, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Στόχος κοινός στην Ευρώπη είναι πλέον να επιβραδυνθεί η μετάδοση και η διασπορά της νόσου στον χρόνο, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στα συστήματα υγείας και τυχόν κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.

Είναι προφανώς διαφορετικό να αντιμετωπιστεί ένας αυξημένος αριθμός ασθενών μέσα σε δύο μήνες και διαφορετικό μέσα σε τέσσερις ή περισσότερους μήνες στο σύστημα υγείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στη χώρα μας προετοιμάζονται όπως ορίζει το επιχειρησιακό σχέδιο και ανάλογα με τη φάση της διασποράς του ιού. Για παράδειγμα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, που αποτελεί και Κέντρο Αναφοράς για τον κορονοϊό για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, υλοποιούνται μια σειρά από παρεμβάσεις υγειονομικού και επιστημονικού χαρακτήρα, παράλληλα με τα μέτρα αναστολής μαζικών συναθροίσεων.

Ειδικότερα, δύο κλινικές, η Οφθαλμολογική και η ΩΡΛ, νοσηλεύουν πλέον μόνο ασθενείς με νόσο COVID-19, με μέτρα αυξημένης φροντίδας – μέχρι και την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύονταν 10 ασθενείς με ήπια συμπτώματα.

Σε δεκάδες ανθρώπους έχει υποδειχθεί να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να παρακολουθούν την υγεία τους. Ιατρική βοήθεια πρέπει να αναζητούν οι άνθρωποι που έχουν τα σοβαρά συμπτώματα της νόσου.

Αναπτύσσονται 4 κλίνες ΜΕΘ στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Για να καλυφθούν τα κενά των δεκάδων επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν γίνει μετακινήσεις προσωπικού από άλλες δομές της περιοχής.

Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις

Από τη Δευτέρα το νοσοκομείο αναστέλλει τα τακτικά χειρουργεία καθώς και τα απογευματινά ιατρεία και μπαίνει σε λειτουργία Κέντρο Ιχνηλάτησης του ιού. Η εργαστηριακή ανίχνευση του ιού το επόμενο διάστημα θα γίνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά, όπως συμβαίνει και με την εποχική γρίπη.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί, στις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της Αττικής έχουν οριστεί, εκτός από τα τέσσερα νοσοκομεία αναφοράς, δύο μονάδες υγείας όπου θα νοσηλευτούν αποκλειστικά ασθενείς με νόσο COVID-19 στην περίπτωση που αυτό χρειαστεί, δηλαδή σε συνθήκες μεγάλης διασποράς – πρόκειται για τα νοσοκομεία «Παμμακάριστος» και «Αγία Βαρβάρα».

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των προσλήψεων από την πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας ώστε να αναπτυχθούν νέες κλίνες ΜΕΘ. Ειδική επιτροπή υπό τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, τον κ. Παναγιώτη Γαργαλιάνο, έχει αποφασίσει ποια θεραπευτικά σχήματα θα χορηγούνται στους ασθενείς που νοσούν σοβαρά και έχει εξασφαλιστεί το απόθεμα αυτών των σκευασμάτων.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.